maanantaina, syyskuuta 28, 2009

Guacamole

Ostin piiiitkästä aikaa avokadoja ja ajatteli tehdä tortillojen kanssa nautittavaksi kotikutoista Guacamolea. Kun halkaisin avodakot, yllätys oli melkoinen. Toinen avokado oli "pelkkää kiveä". Pitäisiköhän siis vaatia, että nämä saa halkaista jo kaupassa :D?! Alla olevasta kuvasta voi verrata "tavallista" ja luonnonoikkua. Onneksi hedelmälihaa riitti kuitenkin edes toisessa hedelmässä ja dipistäkin tuli oikein makoisaa.


TUULENTUVAN GUACAMOLE

2 kypsää avokadoa
1 tomaatti
1/2 limen mehu
3 rkl makeaa chilikastiketta
(muutama tippa Tabascoa)

1. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi sisus t lusikalla tarjoilukulhoon.
2. Poista pestystä tomaatista kanta ja paloittele pieneksi.
3. Muusaa hedelmäliha haarukalla ja sekoita joukkoon tomaatin palat, limemehu ja chilikastike (+ Tabasco).
4. Nauti dippinä, leivällä tai tortillan kastikkeena.