
NELJÄN VILJAN SÄMPYLÄT (15-20 kpl)
5 dl vettä
vajaa paketillinen hiivaa (n. 35-40g)
1/2-1 tl suolaa
2 tl hunajaa tai siirappia
4 1/2 dl neljän viljan puurohiutaleita
8-9 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Mittaa kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja tai siirappi. Liuota joukkoon myös tuore hiiva. Lisää hiutaleet ja vähitellen vehnäjauhot. Jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa sekoita joukkoon myös öljy. Alusta taikina hyvin ja laita lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi. Tähän menee puolisen tuntia. Nujerra kohonneesta taikinasta ilmakuplat ja muotoile taikinasta kostutetuin käsin sämpylöitä suoraan paperoidulle leivinpellille. Kohota sämpylöitä vielä 10-15 minuuttia. Paista kohonneita sämpylöitä 225c 15-20 minuuttia.
Kiitos maukkasta ohjeesta!
VastaaPoistaEipä kestä, hyvä jos maistui. Ja tervetuloa uudelleenkin Tuulentupaan!
VastaaPoistaKiitos paljon tasta reseptista. Viime viikolla kokeilin ja tana aamuna uudestaan.
VastaaPoistaPaljon tykkasimme.
terveiset Bostonista
Kiitos tästä reseptistä :)
VastaaPoistaOllut luotto-ohjeeni jo pitkään ja maukkaita sämpylöitä tulee!
Kiitos reseptistä! Tuli hyvää :)
VastaaPoista