sunnuntaina, tammikuuta 11, 2009

Lupauksia ja Ruokatorstaita: Broileria hedelmäisessä currykastikkeessa

Tulipa sitten tehtyä itselleen uuden vuoden lupaus. Kerrottakoon hiukan taustoja ensin. Intohimoisena ruuanlaittajana reseptejä, ruokalehtiä ja keittokirjoja tulee kerättyä, mutta läheskään kaikkia niistä ei muista käyttää ja kokeilla - kuten esimerkiksi ihanan Ruokatorstai-teoksen herkkuja. Kuulostaa kenties tutulta:)? 

Minäpä päätin vihdoin tehdä asialle jotakin. Täten siis lupaan, että tämän vuoden aikana kokkaan joka kuukausi Ruokatorstai-kirjasta vastaavan kuukauden kohdalta jotakin. Tuleepahan siis testattua vähintäänkin 12 uuttaa ja lähes varmasti hyvää reseptiä. Lisäksi aion pitää ihan vanhaa kunnon vihkoa (en siis mitään virtuaalipäiväkirjaa) niistä resepteistä ja blogeista, joissa törmään johonkin mielenkiintoiseen ja pyrin samoin joka kuukausi kokeilemaan jotakin blogi-ihanuutta. Toisaalta tällä pyrin myös varmistamaan, että tänä vuonna postaisin joka kuukausi ainakin pari tuotetta - toivottavasti toki enemmänkin :). Näin reippaana siis ponnistan kohti uutta vuotta. Ensimmäisenä kunnon postauksena ja katteena juuri lupaamalleni, tein lauantailounaaksi Ruokatorstaista kastiketta broilerille. Ruoka mastui mielestäni oikein hyvälle perusruoalle, sopi mainiosti broilerin kanssa ja oli helppo valmistaa. Pienenä miinuksena tässä oli mielestäni curryn ohjeistettu määrä, sillä itse pidän mausteisesta ruuasta. Näin mietona kastiketta voisi siis tehdä herkempi makuhermoisille ja vaikkapa lapsille, reilumman currytujauksen kanssa meille vahvempien makujen ystäville. Tarjosin kastiketta itsemarinoitujen broilerpihvien ja kuskusin keralla.


HEDELMÄINEN CURRYKASTIKE BROILERILLE

1-2 rkl voita ja öljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 omena
1/2 banaani
1 tl currya (laittaisin 2-3 tl)
1/4 tl inkivääriä
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl kanalientä
1 dl ranskankermaa (laitoin 5% fraichea)

Kuumenna rasva pannussa. Lisää hienonnetut sipulit, kuutioitu omena ja paloiteltu banaani sekä curry, inkivääri ja vehnäjauhot. Hauduta pari m
inuuttia. Lisää kuuma kanaliemi koko ajan puuhaarukalla vatkaten. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia. Puserra kastike siivilän läpi tai soseuta sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja kiehauta. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa paistetun tai grillatun broilerin kera.


Jälkkäriksi nappasin pakastimesta näitä ennen joulua tehtyjä vaniljasilmällä maustettuja Lucia-pullia. Kyytipoikana maistui kaakao. NJAM :).

2 kommenttia:

Ketutar kirjoitti...

On kuin japanilaista katsu-karrikanaa! Todella hyvää, ja kuten sanoit, mietoa :-)
Ja voisilmäpullia jälkkäriksi... (syvä huokaus)
Mähkä että olen atkinssilla...

Aurinkotuuli kirjoitti...

Juu, kiitosta. Hyvää tosiaan oli, vaikka sitä pientä takapotkua ehkä jäinkin kaipaamaan. Pulla on kyllä hyvvee. Itse olen tässä myös elellyt hiilaritietoisemmalla ruokavaliolla. Olen jättänyt vehnäjauhot ja lisätyn sokerin lähes kokonaan pois ja syön melkeinpä pelkästään täysjyväviljoja, kuten mysliä ja puuroa. Iltapalakin on nykyään munakas, kasviswokki tai salaatti, eikä leipä kuten ennen. Makoisammat herkut syön viikonloppuisin, On kyllä virkistänyt oloa mukavasti. :) Atkinssille minusta ei kyllä olisi, tykkään liikaa mm. puurosta myslistä ja perunasta ja väsähdän, jos en saa tarpeeksi hiilareita. HUomasin kun joskus kokeilin viikon verran elellä hyvin niukoilla hiilareilla. Toivottavasti atkinssi sopii sinulle paremmin!