perjantaina, maaliskuuta 27, 2009

Auringonkukka-seiti

Tiedättehän päivät, joina menette väsyneinä ja nälkäisinä kauppaan ja kun alatte kotona tehdä ruokaa, huomaatte, että ruoka on käyttökelvotonta?! Tämä oli juuri niitä päiviä. Olin bongannut aamulla Pirkkalehdestä hyvän kuuloisen seitiohjeen ja menin jumpan jälkeen ruokakauppaan. Kun tulin kotiin ja avasin seitipaketin, siellä olikin valkoiseksi kuorruttunutta, kertaalleen sulanutta kalamössöä. No eipä auttanut kuin uudestaan mennä kauppaan. Onneksi pyysin luvan toisen paketin avaamiseen jo kaupassa, sillä sekin oli kokenut saman kohtalon. Ja vielä uudelleen vaihtamaan - halvimpaan vaihtoehtoon, koska enpä tietenkäään huomannut ottaa rahaa mukaan. Sitten ei kun pari vaihtokillinkiä taskuun ja ES-seiti kainaloon. Mutta mutta, kenpä olisi uskonut, että lopputulos olisi kuitenkin niin maukas!! Harvoin olen näin herkullista seitä poskeeni pistellyt, sitruunaista ja rapsakkaa! Pistäkäähän korvan taa. Alla olevassa reseptissä minun hitusen tuunattu versioni, alkuperäinen löytyy yllä olevan linkin takaa.



AURINGONKUKKA-SEITI

400 g seitipaloja
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl mustapippuria
1/2 suolaa

Kuorrutus:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 dl korppujauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl hienonnettua tuoretta tilliä
ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Nosta seitipalat sulamaan voideltuun uunivuokaan. Mausta vähän sulaneet kalapalat sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Anna kalojen maustua puolisen tuntia.
2. Sekoita sitruunamehun ja öljyn joukkoon korppujauhot. Lisää auringonkukansiemenet, tilli, suola ja pippuri.
3. Levitä seos kalapalojen päälle ja kypsennä 200 c uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. 
4. Koristele valmis ruoka tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa wokkikasvisten ja basmatiriisin tai keitettyjen perunoiden kera.

Ei kommentteja: