maanantaina, syyskuuta 28, 2009

Guacamole

Ostin piiiitkästä aikaa avokadoja ja ajatteli tehdä tortillojen kanssa nautittavaksi kotikutoista Guacamolea. Kun halkaisin avodakot, yllätys oli melkoinen. Toinen avokado oli "pelkkää kiveä". Pitäisiköhän siis vaatia, että nämä saa halkaista jo kaupassa :D?! Alla olevasta kuvasta voi verrata "tavallista" ja luonnonoikkua. Onneksi hedelmälihaa riitti kuitenkin edes toisessa hedelmässä ja dipistäkin tuli oikein makoisaa.


TUULENTUVAN GUACAMOLE

2 kypsää avokadoa
1 tomaatti
1/2 limen mehu
3 rkl makeaa chilikastiketta
(muutama tippa Tabascoa)

1. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi sisus t lusikalla tarjoilukulhoon.
2. Poista pestystä tomaatista kanta ja paloittele pieneksi.
3. Muusaa hedelmäliha haarukalla ja sekoita joukkoon tomaatin palat, limemehu ja chilikastike (+ Tabasco).
4. Nauti dippinä, leivällä tai tortillan kastikkeena.


4 kommenttia:

Toffeli kirjoitti...

Tulipa vaan mieleeni tämä ja ajattelin että saattaisit sinäkin tästä pitää, ole hyvä.
http://www.youtube.com/watch?v=bX4Qs2rjzJQ

Onko muuten keinoa millä kommenttilaatikkoon saisi laitettua linkin?

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitos kommentistasi ja vinkistä Toffeli!

Linkin saa tehtyä helposti. Käypä katsomassa Arin antaman ohje Herkun ja koukun ruokahaasteen kommenttilaatikosta .

Pahalapsi kirjoitti...

Ite tehty guacamole on kyllä miljoona kertaa parempaa kuin kaupasta ostettu. Ite oon tykännyt vielä noiden siun ainesten lisäksi työntää joukkoon 1-1,5kpl silputtua chilipalkoa ;) antaa potkua.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Joo, se on totta, että enemmänkin saa potkua olla. Itsellä ei nyt sattunut olemaan tuoreita chilejä, niin tein tämmöisen "express-version". Täytyy joskus tehdä oikein pitkän kaavan mukaan :).