maanantaina, marraskuuta 02, 2009

Cannelloni alle lammas & ricotta

Köyhät ritarit ohjelmassa pari vuotta sitten kokattu ja Pastanjauhannankin kokeilema Conchiglioni alle lammas & ricotta on roikkunut virallisella to-do-listallani jo ties kuinka kauan - ja epävirallisella varmaan juurikin sen pari vuotta :). Parempi myöhään kuin ei silloinkaan, sillä tämä oli todellista herkkuruokaa! Olen jotenkin nyt varsin tykästynyt lampaan lihan vahvaan ominaismakuun eikä tämäkään resepti pettänyt. Ja voiko ylipäätään mikään pasta, johon tulee tomaattia, punaviiniä, rucolaa ja mozzarellaa, edes olla pahaa!? Joka tapauksessa jouduimme valmistamaan reseptin hiukan muokaten, sillä Jyväskylästä ei jättisimpukkapastaa löytynyt. Siksi reseptissä puhutaan putkista eikä simpukoista ja pastan keittovaihe on jätetty reseptistä kokonaan pois. Saittepa käsiin cannelloneja tai conchiligioneja, kannattaa ehdottomasti kokeilla!!


Cannelloni alle lammas & ricotta

500 g cannelloni-putkipastaa

Täyte:
400 g lampaan jauhelihaa
250 g ricottaa
½ rasiaa rucolaa
½ rasiaa kirsikkatomaatteja lohkottuina neljään
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
2 dl tomaatti passattaa
1 sipuli pieneksi kuutioituna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kuivattua punaista chiliä / 2 tl chilirouhetta
1 laakerin lehti
1 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
suolaa
pippuria
Pinnalle:
1 pss mozzarella-raastetta

Tee ensin tomaattikastike. Kuumenna kasarissa oliiviöljy ja heitä sipuli ja valkosipulit öljyyn kuullottumaan. Pidä lämpö mietona, ettei valkosipuli pala kitkeräksi. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kasariin chili ja laakerinlehti. Paistele hetken ja lisää loput ainekset sekä mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta tomaattikastike, laske lämpöä ja anna porista rauhassa vartin verran.
Murenna jauheliha kulhoon pieniksi teelusikan kokoisiksi kökkäreiksi. Murenna myös ricotta samaan tapaan. Silppua rucola pieneksi ja heitä kulhoon, samaan syssyyn menevät kirsikkatomaatitkin. Rouhi päälle runsaasti pippuria ja n. 2 tl suolaa sekä lorauta sekaan oliiviöljyä. Sekoita varovasti isolla lusikalla nostellen, jottei täytteestä tule muussia.
Voitele keskikokoinen uuninkestävä vuoka oliiviöljyllä. Kaada pohjalle valmistamasi tomaattikastike. Täytä pastaputket yksi kerrallaan massalla; yritä varmistaa, että jokaiseen putkeen tulee lihaa, juustoa ja kirsikkatomaattia. Asettele putket tomaattikastikkeen päälle (paina putkia hiukan upoksiin, että päällipuolikin kypsyy). Kun olet täyttänyt kaikki putket, kruunaa koko ruoka vielä mozzarellajuustolla ja laita uuniin 180°c:een noin puoleksi tunniksi tai kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut kauniisti.

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tervehdys! Näyttääpä kyllä hyvältä. Itsekin tykkään lampaasta, joten tämä voisi mennä seuraavaksi kokeiluun. Mutta. Kerran tein canneloneja ja siitä putkiloiden täyttämisestä tuli semmoista sotkua ettei ihan heti tee mieli toistaa. Eli millä konstilla saat putkilot sujuvasti täytettyä?

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei Karjalanpiirakka!

Minä täytin ne teelusikan avulla. Eli lusikkapesällä laitoin täytettä ja tarvittaessa lusikan varrella työnsin vielä vähän tiiviimmäksi. Ei ollut kovin sotkuista ja aika nopeasti sai homman tehtyä. Toivottavasti tästä vinkistä oli apua :).

Kaisa kirjoitti...

Allright, kiitoksia. Näin muistaakseni itsekin tein, mutta harjoitus varmaan tekee mestarin :)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on kyllä supernaimia, pari kertaa aiemminkin on tehty ja nyt on taas uunissa satsi :) Me ollaan tosin tehty pastataikina itse ja kypsennetty jauheliha täytteeseen. Toimii näinkin. Kiitos hyvästä reseptistä!