torstaina, tammikuuta 19, 2012

Punkkupihvit

Punaviini löysi viime viikonloppuna uuden parhaan ystävän, kun ex tempore lorautin pöydällä lojuneen pullonpohjan jauhelihapihvitaikinan nesteeksi. Sanoisin, että tuli vähän pirullisen hyvät pihvit! Kanssa-asujakin kehui, että oli mainio ja viipyilevä maku. En tiedä mikä mahtaa olla punaviinin salaisuus, kun se parhaat päivänsä nähneenäkin onnistuu kuumennettuna vielä kukoistamaan - kuten nyt vaikkapa kastikkeessa, glögissä tai näissä pihveissä. Mikä sitten lieneekin, se toimii. Älä siis ihmeessä heitä edelliseltä viikonlopulta jäänyttä viiniä pois, vaan jatkojalosta siitä herkkuruokaa! Se käy esimerkiksi näin.


PUNKKUPIHVIT (9 keskikokoista pihviä)

400 g (naudan) jauhelihaa
3/4 dl leseitä tai kaurahiutaleita
n. 1 dl punaviiniä
1 tl basilikaa
1/2 tl (tulista) paprikajauhetta
2 tl soijaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 sipuli
1 kananmuna
1/4 tl suolaa
1/2-1 tl rouhittua mustapippuria

1. Sekoita kulhossa leseet/hiutaleet, punaviini, basilika, paprikamauste, soija ja valkosipuli. Jätä tekeytymään.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljytilkassa pehmeäksi.
3. Lisää huoneenlämpöiseen jauhelihaan lese-punaviiniseos, paistettu sipuli, kananmuna ja loput mausteet. Vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi. 
4. Paista mikrossa tai pannulla koekakku suolan ja mausteiden tarkistamiseksi. Lisää mausteita tarvittaessa.
5. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista paperoidulla leivinpellillä uunissa 200 c 12-15 min tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Vaihtoehtoisesti voit paistaa pihvit pannulla voin ja öljyn seoksessa. Tarjoa kuumien punkkupihvien lisänä esimerkiksi mausteisia lohkoperunoita, kermaviilikastiketta ja raikasta salaattia.

Ei kommentteja: