sunnuntaina, huhtikuuta 27, 2014

Avokado-suklaavanukas

Avokado on yksi suosikkiraaka-aineistani. Minun on pitkään pitänyt kokeilla kuinka avokado toimii suklaavanukkaan pohjana, sillä olen lukenut aiheesta monesti ylistäviä arvioita. Tänään sain viimein kokeiltua ja voin sanoa, että olin yllättynyt kuinka hyvää siitä tuli. Ei tällä ehkä kermaan keiteltyä vanukasta lyödä laudalta, mutta ei tarvitsekaan. Tällä vanukkaalla on monia etuja. Se on todella helppo ja nopea valmistaa sekä lähes hävyttömän terveellinen. Lisäksi se sopii useimmille allergikoille ja erikoisruokavalioisille - jopa raakailijoille ja vegaaneille. Suosittelen lämpimästi!



AVOKADO-SUKLAAVANUKAS (2:lle)

1 avokado
1 banaani
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta (riippuen kuinka intensiivisestä suklaanmausta pidät)
1-2- rkl sokeria (tai muuta haluamaasi makeuttajaa, kuten hunajaa (ei vegaaneille!) tai agavesiirappia)
1/2 tl vaniljasokeria tai ripaus vanijajauhetta


1. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon.
2. Lisää joukkoon paloiteltu banaani ja muut ainekset.
3. Surraa tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.
4. Tarkista makeus ja nauti sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kera.

1 kommentti:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Namm...tuota pitää kokeilla..:)