keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

Viemisiä työkavereille

Lupasin tänään viedä työkavereille "lämpimäisiä" viimeisen työpäivän kunniaksi. Halusin kokeilla jotain uutta. Lopulta päädyin yhdistämään vanhasta reseptistäni leivospohjataikinan ja Marien blogista löytämäni, herkullisen kuuloisen vaniljakiisselitäytteen. Tuloksena oli seuraavaa:

VANILJAISET MARJALEIVOKSET

pohja:
150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

vaniljakiisseli:
2 dl maitoa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 keltuaista
1 dl sokeria
4 rkl maizenaa
1 tl vaniljasokeria

päälle:
marjoja (esimerkiksi mustikoita ja vadelmia)

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan turhaa vatkaamatta, ettei taikina sitkisty. Siirrä taikina kylmään odottamaan.
2. Sekoita kaikki vaniljakiisselin aineet kattilassa huolellisesti kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen joitakin minuutteja, kunnes kastike sakenee niin paksuksi että se tarttuu vispilään eikä valu nostaessasi vispilän ilmaan. Siirrä kiisselli jäähtymään.
3. Voitele ja jauhota muffinssipelti. Jaa taikina 12:een osaan ja painele muffinssipellin vuokiin pohjalle ja runoille. Jaa vaniljakiisselli vuokiin ja koristele marjoilla. Käännä hieman taikinareunoja täytteen peitoksi esimerkiksi jauhotetulla lusikalla ja paina marjoja hiukan kiisselin sisään. Paista leivoksia uunin 200c uunin alatasolla 15-20 minuuttia eli kunnes reunat saavat kauniin värin.

Lopputulos oli mielestäni hyvä - poikaystävä tykkäsi kovastikin. Etenkin vaniljatäyte oli todella herkullinen. Pohjat olisivat kuitenkin omaan makuuni olla makeampia tuon täytteen kanssa. Maku oli nyt hiukan digestivemäinen. Lisäsinkin tänne kirjoittamaani reseptiin puoli desiä enemmän sokeria. Alkuperäisessä ja itse käyttämässäni reseptissä sokeria oli desin verran. Se varmasti riittäisikin, jos margariini/voi olisi vähäsuolaista tai suolatonta. Makuelämys on luultavasti hyvin samankaltainen kuin Marien marjapiirakkareseptissä, jota Marie oli itsekin kehunut HYVÄKSI. Kannattaa kokeilla jompaa kumpaa versiota!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei !!Ja tervetuloa tänne blogien mailmaan ja nimenomaan hyviä reseptiä ja ideoita jakamaan!!

INNOSTUSTA JA IDEOITA SEKÄ ONNEA!!

Polkkapossu kirjoitti...

No niin tervetuloa blogittamaan. Ehkä saadaan juttuihin vähän kokkaamisen psykologiaa. Sivuaineena sitä on itsekin tullut luettua ;)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei! Kiitokset, että olen tervetullut. Aionkin kyllä paneutua täällä oikein syvällisesti nimenomaan ruuan sielunelämään... joskus saatan kuitenkin eksyä pohtimaan tätä ihmisenä oloakin. Voisin tehdä vaikka empiirisen tutkimuksen, käykö tie miehen sydämeen vatsan kautta ja julkistaa tulokset täällä =).

Aurinkotuuli kirjoitti...

Pitipä vielä mainita, että töissä tuntuivat tykkäävän leivoksistani, joten kokeilen ehdottomasti tässä joku kerta vielä tuota paranneltua (hiukan makeampaa) versiota.

Anonyymi kirjoitti...

Hyviähän nuo leivokset tosiaan olivat, kiitos ja kumarrus! Olisin mä voinut useammankin popsia, mutten kehdannut... ;) Ja kyllähän sä olet tainnut (ainakin) vatsan kautta erään miehen sydämeen kulkea, herrahan oli ollut ihan hädissään, kun oli luullut sun lopettavan kokkaamisen. Siitäpä tulikin mieleeni, että erään miehen sydän heltyi näistä muffinsseista, ohje parin joulun takaa Kotiliedestä (kai...). Pitääpä testata joskus tähän nykyiseen miekkoseen. ;)

Lumihankimuffinssit (16 kpl)

pinnalle:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 dl sokeria
1/8 tl suolaa
100 g Marianne-rouhetta

taikina:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl kaakaojauhetta
2 1/2 dl kuumaa vettä
1 dl ruokaöljyä
1 tl etikkaa (älkää kysykö, miksi!)

Sekoita kuorrutuksen aineet ja laita jääkaappiin odottamaan taikinan valmistamisen ajaksi. Lämmitä uuni 180-asteiseksi ja levitä muffinssivuoat pellille (kannattaa käyttää niitä isoja ja jämäkämpiä tai sitten ihan muffinssipeltiä, etteivät leviä). Sekoita taikinan ainekset ja täytä vuoat n. 1/3 - 1/2 tilavuudestaan. Levitä pinnalle kuorrutus ja paista n. 25 minuuttia. Hurrrjan hyviä! Tätä ohjetta olen jakanut ympäriinsä, joten kai muutkin ovat pitäneet. :)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Nams, lumimuffarit kuulostavat hyviltä! Lilla Mylle kiitoksia reseptistä. Pitääpä kokeilla sitä joskus. Parempi puoliskonikin varmaan tykkää - on nimittäin aika muffinssipeto :).

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kommenttia vielä leivoksista sen verran, että täyte oli nyt päivän vanhana entistä herkullisempaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Sulla on ilmeisesti ihan uusi blogi, sillä en ole aikisemmin tänne törmännyt? Tervetuloa bloggailemaan. =)
Täytyypä ajan kanssa oikeen tulla lukemaan ohjeitasi. Näin alkusilmäyksellä vaikuttaa hyvältä! =)
Kivan verison olit tehtaillut tuosta vaniljakiisseli piirakasta.
Leivoksina toimii varmasti tosi hyvin. =)

Anonyymi kirjoitti...

Se entinen pitkätukka yläkerrasta käski välittää terveiset, että hyviä leivoksia oli, ja olisi tullut hakemaan lisääkin, muttei kehdannut :). Sanoin, että terveiset voi itsekin tuoda perille tätä kautta, en sitten tiedä, ottiko onkeensa.

Aurinkotuuli kirjoitti...

No voi sitä meidän ex-pitkätukkaa. Kerro terveiset, että kannattaa ottaa silloin kun on tarjolla - olishan noista riittänyt hyvin.