sunnuntaina, marraskuuta 26, 2006

Pannaria ja hedelmärahkaa

Tänään tein tälläistä perinteistä jälkkäriä. Minun pannariversiossani on yleensä hiukan sokeria sekä vaniljaa ja kardemummaa. Sopivat molemmat mausteet tähän herkkuun. Oli muuten oikein maistuvaa myös tämän viileän ja raikkaan rahkan kanssa.




VANILJA-KARDEMUMMAPANNARI JA HEDELMÄRAHKA (4 hengelle)

Pannukakkutaikina (30*22cm vuokaan)

3 1/2 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruisjauhoja
vajaa 1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria (tai 1 tl vanilliinisokeria)
1 tl kardemummaa
1 iso kananmuna
1 rkl margariinia

Laita uuni kuumenemaan 200c. Sekoita maito, jauhot ja mausteet ja anna taikinan turvota sen aikaa, kunnes uuni on kuuma. Lisää juuri ennen paistamista kananmuna ja rasva ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 20-25 min. (Vinkki: Jos haluat koko uunipannullisen, tee kaksinkertainen annos taikinaa.)

Hedelmärahka

2 dl maitorahkaa
2 dl vanilja- tai hedelmäjogurttia
3-4 rkl maitoa
2-3 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl vaniljasokeria
(loraus sitruunamehua)
puolikas keskikokoinen banaani
puoli purkillista ananaspaloja (n. 100g)
1 mandariini

Kuori banaani ja mandariini. Leikkaa banaani viipaleiksi. Irrota mandariinista lohkot ja leikkaa ne puoliksi. Sekoita rahka, jogurtti, maito ja sokerit sekä sitruuna mehu, jos haluat käyttää sitä. Kaada joukkoon hedelmät, sekoita tasaiseksi ja laita kylmään vetäytymään, jotta maut tasaantuvat.

Ei kommentteja: