tiistaina, toukokuuta 08, 2007

Lime-papaijajuustokakku

Juustokakut ovat herkkuani, mutta en ole jostain syystä koskaan aikaisemmin itse tehnyt niitä. Nyt kokeilin muokkaamalla Marien ohjeesta omaan makuuni soveltuvan ja täytyy kyllä sanoa, että hyvää oli. Papaija on sopivan makeaa ja lime tuo kivasti hapokkuutta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla yhdistelmää, jos olet limen ja papaijan ystävä. Perusresepti on hyvä, joten siitä on myös helppo muokata omaan makuun sopiva omilla lempihedelmillä ja -marjoilla.


LIME-PAPAIJAJUUSTOKAKKU (14-15 hengelle)

Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita tai margariinia

Täyte:
5-6 liivatelehteä
200g maustamatonta kevyttuorejuustoa (15%)
1 purkki hedelmäpilttiä (125g)
1 tlk valutettua säilykepapaijaa (250g)
1/2 dl papaijoiden sokerilientä
1/2-3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (9%)
1 limen raastettu kuori ja mehu
kuorrute:
50 g sulatettua suklaata

Murenna keksit, nypi joukkoon rasva ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taputtele seos tasaiseksi kerrokseksi voipaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja nosta viileään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese huolellisesti lime, raasta kuori hienoksi ja purista mehu. Valuta papaijat ja ota liemi talteen. Soseuta papaijan palat teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon hedelmäsoseet, limen mehu, -kuoriraaste ja sokerit. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Puristele liivatteista vedet ja sekoita kuumennetun papaijaliemen joukkoon. Lisää liivate-mehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon lopuksi varovasti vaahdotettu vaniljakastike ja kääntele seos tasaiseksi. Kaada täyte heti keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja tasoita pintaa hiukan lusikalla. Laita kakku viileään hyytymään jokuseksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Sulata koristelua varten suklaapalat vesihauteessa. Tee pursotin pienestä muovipussista tai voipaperitötteröstä ja kaada sinne sula suklaa. Leikkaa pursottimen kärkeen pieni reikä ja valuta kakun päälle "huolimaton" ristikko. Anna suklaan jähmettyä hetki viileässä. Irrota kakku ennen tarjoilua vuoasta varovasti veitsellä avittaen ja siirrä tarjoilualustalle. Tarjoa hyvässä seurassa vaaleanpunaisen kuoharin kera!

Ei kommentteja: