maanantaina, joulukuuta 01, 2008

Kasvishampurilaiset, valkosipulinen sinappi-hunajadippi ja pestoiset lohkoperunat

Koska meillä on poikaystävän kanssa roskaruoka pannassa jouluun asti, pitää (perinteistä versiota parempaa!!) korviketta tehdä kotona - tottakai! Sitä patsi alkuperäisen roskaruoan nimityshän tulee siitä, että kaikki aterian osaset pakataan erikseen ja laitetaanpa ehkä vielä kuljetusta varten pussiinkin. Ja tässä ei moista roskausta tapahtunut. Hampurilaisten kääreenä käytimme tosin suodatinpussia, koska purilainen on sillä tavoin helpompi pitää haukatessa koossa. Yleensäkin täytettä tuppaa olemaan aina vähän "liikaa" ja hampparihan on toki tarkoitettu puraistavaksi eikä suinkaan haarukalla hienostellen syötäväksi eineeksi. Varsin tarpeellinen konsti tuo suodatinpussikikka siis - ja tietenkin hyvin maltillisesti roskaava sekä varsin mainiosti maatuva tuote :). Jotta voisin selitellä itselleni (meille?) täysin hyvän itsetunnon mainittakoon että perunakaan ei ollut upporasvassa kypsennetty vaan pestossa dipattu ja uunitettu. Joo, ja kasvispihvitkin olivat lähes täysin luomua. Mutta sen pidemmittä puheitta hyvää itsenäisyyspäivää! Tässä atriamme tarkempi sisältö:



KASVISHAMPURILAISET (4:lle)

Kannet:
Oivallus täysjyväleipää

Pihvit:
1 pss Sysmän viljapihviaineksia (luomu)
1 dl porkkanaraastetta
1 dl kesäkurpitsaraastetta
1 kananmuna
n. 40 g fetajuusto murusina
sesamöljyä paistamiseen

Muut täytteet:
juustoa
tomaattia
salaattia
kurkkua
ketsuppia
dippiä

Sekoita pihvin ainekset keskenään ja anna tekeytyä vartin verran. Paista hyvällä lämmöllä sesamöljyssä kullanruskeiksi. Kokoa purilaiset mielesi mukaan paahdettujen leipäkansien väliin. Nauti perunoiden ja dipin kera.



PESTOISET LOHKOPERUNAT JA SINAPPI-HUNAJADIPPI (4:lle)

Dippi:
2 dl kermaviiliä
1 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
mustapippuria

Perunat:

8 isoa yleisperunaa
3-4 rkl pestoa
1 rkl öljyä
mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Tee ensin dippi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun teet muun ruuan.

Pese ja lohko perunat kuorineen 6-8 osaan ja laita kulhoon. Lisää pesto, öljy ja pippuri. Sekoita huolellisesti käsin niin että perunat ovat kauttaaltaan öljyn ja mausteiden peitossa. Nostele paperoidulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200 c 30-40 minuuttia eli kunnes perunat ovat saanet hyvin väriä ja malto on pehmennyt. Nauti hampurilaisten seurana.

Ei kommentteja: