sunnuntaina, tammikuuta 11, 2009

Ruokatorstai: Mausteiset lohiperhoset

Tässäpä viikonlopun toinen reseptikokeilu, ikään kuin lupaukseni varmistukseksi sekä siksi, että tämä vaikutti niin hyvältä. Resepti olikin todella mainio! Mausteet olivat juuri sopivan simppelit ja sopivat mielestäni lohelle mainiosti. Sitä paitsi tämä oli todella helppo ja nopea ruoka valmistaa.

Mutta tiedänkin jo mitä nyt hämmästelette: "Eihän tuo ole mikään lohiperhonen!?" Ei ole, ei. Kiitos jokseenkin epäpätevän kalatiskintytön. Hän ei tiennyt paljonko kalaa kuluu kahteen perhoseen (vaikka annoin viitteellisen 300g). Tämänkin jälkeen hän hämmästeli minulle riittääkö varmasti 380 g ja monellekko oikein aioinkaan ruokaa tehdä. Hän myös kyseli, että; "Varmaan sitten pitäisi laittaa päätypalaa?" Vastasin itsekin jo hämmentyneenä kyllä - tiskissähän oli niitä jo valmiiksi leikattuna, joten luulisi kuuluvan perustietämykseen? No, päätypalaa sain ja määräkin oli enemmän kuin riittävä. Vaan eipä kalaneiti huomioinut sitä seikkaa, että palan olisi tullut olla kohtalaisen paksu. Ja omaksi harmiksi en itse tajunnut katsoa niin tarkkaan. Eli perhosten leikkaaminen jäi haaveeksi ja suunnitelma B - annospalat - laitettiin täytäntöön. Opetus: muista aina tarkkaan valita itse jo jonottaessa  se kala tai pala, jonka haluat äläkä missään olosuhteissa lipsu päätöksestäsi. 

Herkullista lohta joka tapauksessa eli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti! (Vielä paremmin kala olisi tosin varmasti maustunut perhosina, sillä kastike oli päässyt "imeytymään" isommalle pinnalle - MUR!) Tässä alkuperäinen versio, itse tein siis puolikkaan kahden hengen annoksen. (*muoks muoks, kiitos Polkkiksen tarkkanäköisyyden!)


MAUSTEISET LOHIPERHOSET (4:lle)

4 isoa lohiperhosta (600-800g lohta)
2 rkl makeaa chilikastiketta
4 rkl soija- tai teriyakikastiketta (laitoin ketjap manista)
2 tl rosmariinia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa kastikkeet sopivan kokoiseen uunivuokaan. Kääntele lohiperhosia mausteseoksessa ja aseta ne sitten vuokaan vieretysten ehjä puoli ylöspäin. Sirottele pinnalle rosmariinia. Kypsennä 20 minuuttia. Tarjoa kuskusin, riisin tai minun tapaani peruna-porkkanamuusin kera.

2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Heipsan, vilases tuo juttu:

http://polkkapossu.blogspot.com/2007/01/madame-butterflytrout.html

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitos korjauksesta :).