torstaina, maaliskuuta 11, 2010

Broileria appelsiini-rosmariinikastikkeessa

Satuin tässä taannoin seikkailemaan BBC Good Foodin sivuilla ja törmäsin tähän ihanaan reseptiin. Tässä ruuassa on kaikki kohdallaan: hapokkuus, makeus ja mausteet. Tässä jälleen huomaa miten maukasta yksinkertainen ja simppelisti maustettu ruoka on!!


BROILERI APPELSIINI-ROSMARIINIKASTIKKEESSA


4 broilerin rintafilettä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
150 ml vastapuristettua appelsiinimehua
150ml kanalientä
2 ruokalusikallista tuoretta rosmariinia silputtuna
1 rkl vaaleaa muscavadosokeria
1-2 rkl voita tai margariinia
suolaa ja pippuria
Korsteeksi: appelsiinin lohkoja (kalvot poistettuna) ja tuoretta rosmariinia

1. Nuiji fileet tuorekelmun välissä ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista fileitä n. 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
3. Kaada broilerin päälle 2 rkl viinietikasta, appelsiinimehu ja kanalieni sekä rosmariini ja hiukan suolaa. Kiehuttele viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen ja käännä fileet puolivälissä.
4. Sekoita joukkoon sokeri, voi ja loppu viinietikka. Kiehuttele pari minuuttia, kunnes kastike muuttuu kiiltäväksi.
5. Koristele valmis broileri appelsiinipaloilla ja rosmariinilla. Tarjoa riisin tai perunan ja salaatin kera.

Ei kommentteja: