tiistaina, toukokuuta 17, 2011

Ananasta ja porkkanaa nimipäiväleivoksissa

Tein näitä leivoksia nimipäivätarjoiluiksi töihin. Kyseessä on Ruokatorstai -kirjan resepti, josta tein puolikkaan annoksen ja paistoin taikinan silikonisissa muffinivuoissa leivinpellin sijasta. Koristin leivokset mokkapalojen kuorrutteen tyyppisellä seoksella, jossa maistui siis kahvi ja kaakao. Kostutukseen käytin ananasmehun ja hunajaliköörin seosta. Tuloksena oli varsin meheviä ja maukkaita leivoksia - ja näyttivätpä nuo työkavereillekin maistuvan!


PORKKANA-ANANASLEIVOKSET (10 kpl)

2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (lisäys alkuperäiseen reseptiin)
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
100 g voita
1 1/2 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl valutettua ananasmurskaa

Kostutusliemi:
1/2 dl hunaja- tai mantelilikööriä ja 1/2 dl ananasmehua tai 1 dl pelkkää ananasmehua

Kuorrute:
2 rkl sulatettua voita
1 rkl vahvaa kahvijuomaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 2 dl tomusokeria
ripaus kanelia

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muiden aineiden kanssa taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän.
3. Annostele taikina muffinivuokiin (tai muffinipellin koloihin) ja paista 225c 12-15 min.
4. Kaada kostutusliemi laakeaan kannelliseen astiaan ja nosta lämpimät leivokset astiaan. Anna leivosten jäähtyä ilman kantta.
5. Valmista kuorrute sekoittamalla voisula ja kahvi sekä keskenään sekoitetut kaako ja tomuseokeri. Mausta kanelilla. Lisää tarvittaessa tomusokeria, kunnes seos ei ole enää juoksevaa.
6. Levitä kuorrute jäähtyneille leivoksille, laita kansi päälle ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään. Korista leivokset kanelilla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: