perjantaina, heinäkuuta 06, 2012

Vuohenjuusto-suklaakakku

Nyt on luvassa niin tajunnanräjäyttävä resepti, että pidelkäähän lierihatuistanne kiinni!! Tämä resepti pääsi kokeiluun sattumalta, kun kysyin kanssa-asukilta leipoisinko Joanna Farrow:n Suklaaherkut-kirjasta Suklaista bataattikakkua vai Vuohenjuusto-suklaakakkua. "Vuohenjuusto-suklaakakku kuulostaa niin oudolta, että kyllä meidän pitää kokeilla sitä", vastasi hän empimättä. Ja niin teimme. Tuloksena oli niin suussasulavaa herkkua, että loput piti pakastaa nopeasti ennen hillittömiä kakkuövereitä: tästä tuli heti kättelyssä lempikakkumme. Tämä tuhti leivonnainen on jotakin mutakakun ja juustokakun välimaastosta, mutta parempaa: 1+1=3! Kaikki, joille olen kertonut tästä ihmeellisestä kakusta, ovat nyrpistäneet nenäänsä epäluuloisesti: "Siis vuohenjuustoa suklaakakussa!? Niinkö sinä sanoit!?!" Kyllä vain! Eikä yhdistelmä lopulta niin outo ole, vaikka myönnän, että vuohenjuuston maku on voimakas eikä se tässäkään toki peity. Sokerilla taitettuna vuohenjuusto on kuitenkin suklaan kanssa uskomattoman toimiva yhdistelmä. Kokeilkaa ja yllättykää - ILOISESTI!!


VUOHENJUUSTO-SUKLAAKAKKU

300 g tummaa suklaata paloiteltuna
125 g vähäsuolaista voita
2 1/2 dl vaaleaa muscavadosokeria (käytin tavallista)
n. 1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
75 g jauhettua mantelia
4 munaa
300 g mietoa, pehmeää vuohenjuustoa
3/4 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria

1. Voitele 28x20 cm matala vuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Voitele myös paperi.
2. Sulata suklaa ja voi keskikokoisessa kulhossa. (Minä sulatin voin mikrossa ja lämpimään voihin puolestaan suklaan.)
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vatkaa seos muscavado-sokerin, mantelijauheen ja 3 kananmunan kanssa tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon suklaa-voiseos.
4. Vatkaa vuohenjuusto notkeaksi ja vatkaa joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Kaada suklaataikina vuokaan ja lusikoi päälle juustoseos. Pyörittele tylppäkärkisellä veitsellä kerroksia hieman, niin että muodostuu raitoja. (Älä sekoita paljon tai maut sulautuvat liikaa yhteen.)
6. Paista 190 c uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai levy on keskeltä kevyesti jähmettynyt (minulla meni tähän n. 40 min.)
7. Jäähdytä vuoassa ja leikkaa tarjoilua varten annospaloiksi. 

Vinkki: Halutessasi voit nauttia tämän makean kakun makeuttamattoman kermavaahdon tai ranskankermanokareen kera.


P.S. Kanssa-asukki kommentoi nähdessään minun kirjoittavan postausta: "Kyllä nyt tulee niin uskomattoman hyvä kakkuresepti, että huhhuh."

Ei kommentteja: