Joskus improvisointi tuottaa parhaat makuelämykset. Tämän piiraan idea lähti jääkaapista löytyneistä aineksista ja loppu on historiaa. Uunista putkahti nimittäin erittäin mainio kasvispitoinen piiras täynnä makua! Tästä pitivät kaikki kahvipöytävieraat - myös eräs, joka ei oikeastaan välitä homejuustosta. Muutama pyysi minulta reseptiä, joten kirjoitin sen ylös, kun vielä muistan ainekset. Nyt kaikki äkkiä leipomaan!
TUULENTUVAN HERKKUPIIRAS
Pohjataikina:
150 g voita tai margariinia
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl jääkylmää vettä
Täyte:
1/2 rasiaa tuoreita herkkusieniä
3 viipaletta pekonia
3 pientä sipulia
1 rkl oliiviöljyä
(1 rkl valkoviiniä)
1/4 keskikokoista paprikaa
kourallinen rucolaa
1 tl provencen yrttisekoitusta
suolaa, sokeria ja mustapippuria
Päälle:
50 g sinihomejuustoa
2 dl ruokakermaa tai maitoa
1 kananmuna
1 rkl pestoa
1. Nypi voi ja vehnäjauhot muramaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, pistele pohja haarukalla ja esipaista uunin alatasolla 225c 10 minuuttia.
3. Paloittele huuhdotut herkkusienet, kuoritut sipulit, paprika sekä pekonit viipaleiksi.
4. Kuumenna paistinpannu ja paista sieniviipaleita hetki pekonin kera, kunnes pekoni hieman ruskistuu. Siirrä pekoni ja sienet sivuun.
5. Lorauta pannulle oliiviöljy ja lisää sipuli. Kuullota pari minuuttia ja lisää joukkoon ripaus suolaa ja sokeria sekä valkoviiniloraus. Kuumenna vielä hetki sekoitellen.
6. Sekoita kulhossa sieni-pekoniseos, sipulit, paprika sekä rucola. Mausta yrteillä, ripauksella suolaa sekä ropsauksella mustapippuria. Levitä seos tasaisesti vuokaan esipaistetun pohjan päälle.
7. Murustele pinnalle homejuusto ja kaada päälle keskenään sekoitettu kerma, kananmuna ja pesto.
8. Paista 200c uunin alatasolla n. 25 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä ja piiraan reunat näyttävät irtoavan vuoan reunasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti