
KOLMEN JUUSTON CHILI CON CARNE (4 hengelle)
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
2-3 tl chilimausteseosta (suolatonta)
5-10 tippaa tabascoa tai vastaavaa chilikastiketta
1/2 tl suolaa
4 rkl ketsuppia
2 tl sinappia
n. 400 g tölkillinen papuja (ruskea- tai kidney-)
500 g tomaattimurskaa
n. 1 dl kolmen juuston ruokakermaa
Koristeluun: kolmen juuston ruokakermaa
Leikkaa sipuli isohkoiksi kuutioiksi ja purista valkosipulin kynnet. Kuulota sipuleita hetki öljytilkassa. Lisää jauheliha ja ruskista ja mausta se. Kaada joukkoon pavut, tomaattimurska ja juustokerma. Sekoittele ja anna padan hautua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Koristele valmis pata tai annokset valuttamalla juustokermaa ohuena nauhana ruuan päälle. Nauti sellaisenaan tai riisin kera. (Jos padasta tulee vahingossa liian tulista, voit lisätä 1-2 dl vettä ja keittellä kunnes pata jälleen sakenee hiukan.)
Tässä vielä koristeluvinkkiä:

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti