Rupesipa tänään tekemään kovasti mieleni chili con carnea. Se on mukavan lämmittävä ruoka, vaikka nyt ei pakkasia olekaan. Tällä kertaa pehmensin makua Valion kolmen juuston ruokakermalla ja se sopikin tähän oikein mainiosti! Idea pulppusi itseasiassa New Yorkin matkalta, jolla maistelin kyseistä pataa cheddarjuustolla ryyditettynä. Tämä kuuluu jälleen helppoa ja nopeaa kategoriaan =).
KOLMEN JUUSTON CHILI CON CARNE (4 hengelle)
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
2-3 tl chilimausteseosta (suolatonta)
5-10 tippaa tabascoa tai vastaavaa chilikastiketta
1/2 tl suolaa
4 rkl ketsuppia
2 tl sinappia
n. 400 g tölkillinen papuja (ruskea- tai kidney-)
500 g tomaattimurskaa
n. 1 dl kolmen juuston ruokakermaa
Koristeluun: kolmen juuston ruokakermaa
Leikkaa sipuli isohkoiksi kuutioiksi ja purista valkosipulin kynnet. Kuulota sipuleita hetki öljytilkassa. Lisää jauheliha ja ruskista ja mausta se. Kaada joukkoon pavut, tomaattimurska ja juustokerma. Sekoittele ja anna padan hautua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Koristele valmis pata tai annokset valuttamalla juustokermaa ohuena nauhana ruuan päälle. Nauti sellaisenaan tai riisin kera. (Jos padasta tulee vahingossa liian tulista, voit lisätä 1-2 dl vettä ja keittellä kunnes pata jälleen sakenee hiukan.)
Tässä vielä koristeluvinkkiä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti