sunnuntaina, joulukuuta 31, 2006

Värikäs possuvuoka

Tämä on helppo, edullinen ja maukas arkiruoka, johon voi käyttää kaikki kaapista löytyvien juuresten ja vihannesten tähteet.


VÄRIKÄS POSSUVUOKA

400 g maustamattomia possunsuikaleita
2 rkl (oliivi-)öljyä
2 rkl soijaa
1 tl pippurisekoitusta
1 tl meiramia
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 pieni paprika tai n. 100 g paprikasekoitusta
1 tlk ananasmurskaa
1 dl punaisia linssejä
oliiviöljyä
vettä

1 1/2 dl riisiä
2 dl liha- tai kasvislientä
1 laakerinlehti

Nosta liha huoneen lämpöön ja kaada joukkoon öljy,soija, pippurit ja meirami ja pyörittele lihat huolellisesti mausteissa. Laita uuni kuumenemaan 175c. Suikaloi kasvikset. Suikaloi porkkanat ohuiksi kuorimaveitsen tai juustohöylän avulla. Paprikan ja sipulin voit leikata reilummiksi paloiksi. Valmista kasvis-/lihaliemi. Kaada öljyttyyn uunivuokaan riisit, laakerinlehti ja päälle kuuma liemi sekä anaksen mehut. Laita vuoka uuniin. Purista valkosipulinkynnet ja kuullota niitä sekä sipulia hetki oliivöljytilkassa. Lisää possunsuikaleet ja ruskista niihin kovalla lämmöllä kaunis ruskea pinta. Ota vuoka uunista, poista laakerinlehti ja kaada riisin päälle huuhdellut linssit, sitten possunsuikaleet ja lopuksi kasvikset sekä ananas. (ÄLÄ sekoita vielä tässä vaiheessa, jotta riisit ja linssit kypsyvät eikä liha kuivu!) Huuhtele pannu vedellä (n. 2 dl) ja kaada koko komeuden päälle. Peitä vuoka foliolla, laita uuniin ja anna ruuan hautua 35-40 minuuttia. Sekoita ainekset paistamisen loppuvaiheessa, poista folio ja anna ruuan olla vielä hetki uunissa. Nauti vuoka raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja: