Vähän tuulihatuista, myötä- ja vastatuulesta sekä elämän yleisestä ennakoimattomuudesta - ruokia ja tarinoita ruuanlaitosta.
torstaina, kesäkuuta 28, 2007
Kaurasämpylät
KAURASÄMPYLÄT
5 dl vettä
50 g hiivaa
1-1/2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
4 dl Nallen kuntokauraa (kaurahiutaleita ja vehnäleseitä)
8-10 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja hunaja. Lisää kaurahiutaleet ja anna turvota muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi alustaen vehnäjauhot vähitellen sekä jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa öljy. Kun taikina on kimmoisaa, mutta löysähköä, laita se lämpimään vedottomaan paikkaan nousemaan noin puoleksi tunniksi. Nujerra kohonneesta taikinasta ilmakuplat ja pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 10-15 minuuttia ja paista 225c uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti