Tässä kesän ensimmäinen mansikkakakku, ai että mitä herkkua!!
MANSIKKA-KERMAKAKKU
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi. (HUOM!! Varo ettet kolauta taikinakulhoa tai paukauta uunin luukkua, ettei vaahto laske.) Levitä taikina paperoidulle uunipellille ja paista pohjaa 225c uunin keskitasolla 7-9 minuuttia. Kumoa sokeroidulle voipaperille ja anna jäähtyä.
Täyte:
2 dl kermaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
noin 1 l tuoreita mansikoita
hiukan sokeria
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Muussaa kolmannes mansikoista ja ropsauta survokseen hiukan sokeria. Ota noin kolmannes kermavaahdosta ja sekoita mansikkasurvoksen joukkoon. Täytä jäähtynyt torttupohja seoksella ja kääri voipaperin avulla rullalle. Levitä käärön päälle loppu kermavaahto ja koristele mansikoin. Anna vetäytyä pari-kolme tuntia viileässä ja nauti.
2 kommenttia:
Oih, mikä ihanuus! Itselleni en viitsisi kokonaista kakkua vääntää, pitänee odotella reissua kotopuoleen...
Heh, juu tämä oli kyllä ihanaa ja ah niin kesäistä sateesta huolimatta :).
Lähetä kommentti