torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Mansikka-kermakakku

Tässä kesän ensimmäinen mansikkakakku, ai että mitä herkkua!!


MANSIKKA-KERMAKAKKU

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi. (HUOM!! Varo ettet kolauta taikinakulhoa tai paukauta uunin luukkua, ettei vaahto laske.) Levitä taikina paperoidulle uunipellille ja paista pohjaa 225c uunin keskitasolla 7-9 minuuttia. Kumoa sokeroidulle voipaperille ja anna jäähtyä.

Täyte:
2 dl kermaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
noin 1 l tuoreita mansikoita
hiukan sokeria

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Muussaa kolmannes mansikoista ja ropsauta survokseen hiukan sokeria. Ota noin kolmannes kermavaahdosta ja sekoita mansikkasurvoksen joukkoon. Täytä jäähtynyt torttupohja seoksella ja kääri voipaperin avulla rullalle. Levitä käärön päälle loppu kermavaahto ja koristele mansikoin. Anna vetäytyä pari-kolme tuntia viileässä ja nauti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oih, mikä ihanuus! Itselleni en viitsisi kokonaista kakkua vääntää, pitänee odotella reissua kotopuoleen...

Aurinkotuuli kirjoitti...

Heh, juu tämä oli kyllä ihanaa ja ah niin kesäistä sateesta huolimatta :).