lauantaina, heinäkuuta 28, 2007

Tandoori-hunajamarinoidut kanavartaat ja paahdettu grillisalaatti sitruuna-basilikakastikkeella

Pitipä piknikevääksi keksiä jotain uutta ja maukasta. Töissä bongasin lehdestä (taisi olla uusin Anna) nämä ohjeet, hiukan vain muokkasin. Ohjeet ovat helppoja ja nopeita - sopivat vaikka mökillä valmistettaviksi. Kanojen marinadi oli todella maukas, tästä tulee varmasti bravuurini! Salaatti taasen oli oikein raikas ja sopii tuhdimmankin grilli- ja liharuuan kanssa. Suosittelen lämpimästi molempia :).


TANDOORI-HUNAJAMARINOIDUT KANAVARTAAT (3-4 :lle)

450-500 g maustamattomia broilerin rintafileitä
n. 1 1/2 rkl tandoorimaustetta (alkup. ohjeessa garam masalaa)
1 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
(suolaa, jos mausteseos ei sitä jo sisällä)

Sekoita marinadin aineksia, kunnes marinadi on tasaista. Leikkaa rintafileet reiluiksi paloiksi ja sekoita joukkoon huolellisesti marinadi. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia, mieluiten kauemminkin. Pistele kanapalat liotettuihin puuvartaisiin ja grillaa muurikalla tai uunissa grillivastusten alla. Voit myös paistaa palat ensin ja keihästää vasta sitten. Nauti grillisalaatin kera.

PAAHDETTU GRILLISALAATTI SITRUUNA-BASILIKA KASTIKKEELLA (4:lle)

1 pienehkö munakoiso
1/2 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 keskikokoista sipulia
1 iso punainen paprika
vajaa 1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2-3 rkl hunajaa
1/2 punttia basilikaa (alkup. ohjeessa minttua)
2 isoa valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa pestyt kasvikset reiluiksi paloiksi. Paahda kasviksia kuumalla pannulla tai muurikalla, kunnes ne hiukan pehmenevät, saavat väriä ja kuumenevat. Kaada kuumat kasvikset astiaan. Sekoita huolellisesti keskenään marinadin ainekset ja tarkista maku. Kaada marinadi kasvisten päälle, sekoita huolellisesti ja anna maustua vähintään puolituntia. Nauti haaleana tai viileänä kanavartaiden kanssa.
(Vinkki : salaatti on maukasta myös lämpimänä lisäkkeenä.)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköinen annos...tässäpä taas uutta vinkkiä broileriin(oli vaan jonkun kanssa puhetta blogissani,että broilerista ei tahdo keksiä uutta,kun on muka kaikkea jo kokeillut);)