sunnuntai, heinäkuuta 29, 2007

Sitruuna-kaneliletut ja vaniljarahka

Näitä tein piknikille jälkkäriksi. Olivat oikein maukkaita. Sitruuna antoi mukavasti uutta särmää perinteisille letuille. Jos et pidä sitruunamehun antamasta lievästä happamuudesta, voit halutessasi jättää sen pois ja lisätä taikinaan ainoastaan aromikkaan kuoren.


SITRUUNA-KANELILETUT (4:lle)

5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1/2 dl (n. 50 g) juoksevaa margariinia
1 sitruunan raastettu kuori
(2 tl sitruunamehua)
1- 1 1/2 rkl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
hiukan suolaa

Sekoita keskenään kaikki ainekset ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. Sekoita taikina hyvin pohjia myöten ja paista pieniä tai isoja lettuja pinnoitetulla pannulla. Tarjoa lämpiminä tai haaleina viileän vaniljarahkan kanssa.

VANILJARAHKA (4:lle)

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250g) maitorahkaa
2 t vaniljasokeria
(1-2 rkl sokeria, jos pidät makeammasta rahkasta)

Vaahdota vaniljakastike. Lisää rahka ja sokeri(t) ja vatkaa tasaiseksi. Anna makujen tasoittua viileässä puolisen tuntia. Nauti lettujen tai marjojen kera.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Letut kuulostavat (ja näyttävät) todella herkullisilta. Pitääpä joskus kokeilla, kanelin ja sitruunan yhdistelmä on varmasti erittäin hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa (ja näyttää myös) tosi herkulta! Me ollaan joskus pistetty muussattua banaania taikinaan, se on myös aikasta maistuvaa.:)