tiistaina, elokuuta 28, 2007

Omenainen syyspannari

Tänään rupesi kovasti tekemään mieleni ruuan päälle jotakin lämmittävän mausteista jälkkäriä - kummakos tuo kun ulkona sataa jäätävää tihkua. Omenoita kun oli pussillinen, päätin laittaa niitä pannarin ja tietenkin kanelin kaveriksi. Helpompaa, nopeampaa ja kevyempää kuin piirakka! Tämä oli varsin herkullista ja sopii mainiosti viileisiin syyspäiviin, vaikkapa kevyen keittoruuan päälle. Kylkeen sopii mainiosti tietenkin kylmä vaniljajäätelö tai -kastike. Pieni loraus tummaa siirappia (kuten kuvasta näkyy) tai hunajaa toimii myös loistavasti.


OMENAINEN SYYSPANNARI (3-4:lle)

3 1/2 dl maitoa
2-2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl graham- tai ruisjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
vajaa 1 tl kardemummaa
2 pientä kananmunaa
1 rkl ruokaöljyä
1 iso omena
reilu 1 tl kanelia ja 1 rkl sokeria sekoitettuna

Vatkaa maitoon sokerit, kardemumma ja jauhot. Anna turvota hetki ja pilko sillä välin omena ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään kaneli ja sokeri ja pyörittele omenaviipaleet seoksessa. Lisää pannaritaikinaan muna ja öljy ja sekoita huolellisesti. Kaada taikina isohkoon voideltuun uunivuokaan (n. 25x30) ja lado päälle limittäin omenaviipaleet. Paista 200 c asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea ja omenat pehmeitä.

Ei kommentteja: