keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2008

Kanaa ja indonesialaista pähkinäkastikkeetta

Löysin Akateemisesta kirjakaupasta pienen, Anne Wilsonin kirjoittaman indonesialaisen ruuan keittokirjan parilla eurolla. Ohjeet vaikuttivat hyviltä ja aika helpoilta ja innoisani ostinkin kyseisen opuksen, sillä en ole indonesialaista ruokaa maistanut saati kokannut. Ensimmäisenä kokeiluun pääsivät kanavartaat ja pähkinäinen kastike. Maku oli jännä, samalla raikas, mausteinen ja paahteinen. Tykkäsin kovasti. Tosin kevätsipulia olisin laittanut kastikkeeseen ehkä vain 2 enkä 3 kuten alkuperäisessä reseptissä, jotta eri maut olisivat päässeet voimakkaammin esille. Tähän sopisi muuten varmasti nesteeksi myös kookosmaito, jota ajattelinkin kokeilla joskus. Jään innolla odottelemaan muita indonesian makukokeiluja.

KANAVARTAAT JA PÄHKINÄKASTIKE

Kanat:

500 g maustamatonta broilerin rintafilettä
2 rkl vaaleaa soijakastiketta (laitoin ketjap manista)
2 tl limettimehua (laitoin sitruunaa)
2 tl sesamöljyä (laitoin kylmäpuristettua rypsiöljyä)

Kastike:

100 g paahdettuja suolattomia maapähkinöitä
2-3 silputtua kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl currya
1 tl jauhettua kuminaa
1/2 tl jauhettua korianteria
1 rkl hunajaa
2 tl vaaleaa soijakastiketta (laitoin ketjap manista)
2 1/2 dl vettä

Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa kanat pienehköiksi paloiksi ja laita marinadiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Tikuta kanat ja grillaa tai uunita kypsiksi. Voitele vartaita kypsennyksen aikana marinadilla. Valmista kastike laittamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauhamalla tasaiseksi massaksi. Kuumenna muutama minuutti kattilassa, kunnes kastike hiukan sakenee. Tarjoa kuuma kastike ja vartaat raikkaan salaatin kera.

(Vinkki: Paahdetut suolattomat pähkinät tein kuumentamalla tavallisia kuorellisia maapähkinöitä pannulla ilman rasvaa, kunnes kuoret alkoivat saada väriä. Jäähtyneinä pyörittelin käsissä pähkinöistä enimmät kuoret pois.)

Ei kommentteja: