
KASVISHAMPURILAISET (4:lle)
Kannet:
Oivallus täysjyväleipää
Pihvit:
1 pss Sysmän viljapihviaineksia (luomu)
1 dl porkkanaraastetta
1 dl kesäkurpitsaraastetta
1 kananmuna
n. 40 g fetajuusto murusina
sesamöljyä paistamiseen
Muut täytteet:
juustoa
tomaattia
salaattia
kurkkua
ketsuppia
dippiä
Sekoita pihvin ainekset keskenään ja anna tekeytyä vartin verran. Paista hyvällä lämmöllä sesamöljyssä kullanruskeiksi. Kokoa purilaiset mielesi mukaan paahdettujen leipäkansien väliin. Nauti perunoiden ja dipin kera.

PESTOISET LOHKOPERUNAT JA SINAPPI-HUNAJADIPPI (4:lle)
Dippi:
2 dl kermaviiliä
1 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
mustapippuria
Perunat:
8 isoa yleisperunaa
3-4 rkl pestoa
1 rkl öljyä
mustapippuria ja suolaa maun mukaan
Tee ensin dippi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun teet muun ruuan.
Pese ja lohko perunat kuorineen 6-8 osaan ja laita kulhoon. Lisää pesto, öljy ja pippuri. Sekoita huolellisesti käsin niin että perunat ovat kauttaaltaan öljyn ja mausteiden peitossa. Nostele paperoidulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200 c 30-40 minuuttia eli kunnes perunat ovat saanet hyvin väriä ja malto on pehmennyt. Nauti hampurilaisten seurana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti