lauantaina, elokuuta 08, 2009

Sitruunainen mustaherukka-omenahillo

Päädyin keittelemään äidin tuomista omena- ja mustaherukkasoseista hiukan erilaista hilloa. Sitruuna on yksi lempparini ja ajattelin, että sen maku sopisi mukavasti omenan kanssa ja antaisi ihanan aromikkaan vivahteen hillolle. Makua korostamaan lisäsin inkivääriä, jossa on niin ikään sitrusmainen häivähdys. Minun onkin paras keitellä hilloni itse, kun olen niin nirso. Marmeladimaisia sokeripommeja en voi sietää ollenkaan. Riittävän hapokasta olla pitää ja marjaisaa, kuten tämä tekele toivottavasti on. Kun nyt vielä jäähtyisi, että pääse maistamaan!!

SITRUUNAINEN MUSTAHERUKKA-OMENAHILLO

1-1 1/2 dl omenamehua (riippuen kuinka kiinteitä soseet ovat)
500 g omenaa soseutettuna
500 g mustaherukkaa soseutettuna
1 sitruunan kuori ja 2 rkl mehua
2 tl inkivääriä
1 rkl vaniljasokeria
1 pkt hillo-marmeladisokeria (tämä on paketin ohjeistus; laitoin hiukan vähemmän, koska halusin hapokkaampaa ja juoksevampaa hilloa)

1. Sekoita kattilassa mehut, omena- ja mustaherukkasose, inkivääri ja vaniljasokeri. 
2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuoresta keltainen osa ja lisää se joukkoon. Jos haluat miedompaa makua lisää kuori pitkänä suikaleena ja poista myöhemmin. Kiehuttele viitisen minuuttia.
3. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keittele miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. 
4. Poista pinnalle muodostunut vaahto (ja sitruunan kuorisuikale) huolellisesti. 
5. Purkita kuumiin ja puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

1 kommentti:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hillo testattu jogurtin kanssa ja hyvää oli! Yllättävänkin paksuksi tuli tuon pektiiniä sisältävän marmeladi-hillosokerin ansiosta, mutta makuuni juurikin sopivan kirpeää! Nestettä voinee siis varsinkin tuon ohjeistetun sokerimäärän kanssa huoletta laittaa ainakin pari desiä, jos soseet ovat kiinteähköjä/jo sokeroituja.