tiistaina, helmikuuta 07, 2012

Punamusta pizzaperjantai

Tässä se nyt on: kauan kaivattu Kady-pizza!!! (Jos et vielä tiedä mikä on Kady, tarkista täältä ja vähän täältäkin. Jos olet jyväskyläläinen, katso ensin peiliin ja kysy itseltäsi miksi et tiedä.) Tämä huolellisella suunnittelulla ja pistämättömällä estetiikan tajulla toteutettu pizzojen punamusta kuningas saanee itse ilveskissankin itkemään verta - mustakin on sentään mustaa.        
Epäilijöille tiedoksi, että kyllä puolukka ja tapola sopivat pizzassakin saumattomasti yhteen! Mainittakoon samalla sivumennen, että Kady on kunnostautunut viime aikoina fanituotteidensa tarjonnassa ja edustaa tällä hetkellä suorastaan tuotevalikoiman avantgardea. Vai tuleeko äkkiseltään mieleen futsaljoukkueita, joilla olisi kannatushuivien ja haalarimerkkien lisäksi oma (ja muuten vähän helkatin hyvä) pizza tai BIISI? Sitä minäkin. Kadylla on! Jos edelleen kummastelet mitä ihmettä tässä vouhkataan, olet lämpimästi tervetullut Jyväskylän Monitoimitalolle katsomaan ihan itse, esimerkiksi 18.2.2012 klo 18:30. Nyt sitä pizzaohjetta.




KADY-PIZZA (1 uunipellillinen)

Pizzapohja:
1 1/2 dl vettä
1/2 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 3 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:
1 prk tomaattipyrettä + 2 prk vettä
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl pizzamaustetta (tai muuta yrttiseosta)
hiukan suolaa ja mustapippuria

Täyte:
300 g mustaa(makkaraa) viipaleina
4 tomaattia viipaleina (kannat poistettuina)
1 pallo mozzarellaa viipaleina
2 1/2 dl juustoraastetta

Puolukkaöljy:
2 rkl oliiviöljyä
1 dl survottua puolukkaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
ripaus kuivattua chiliä (tai maun mukaan)

1. Sekoita pizzapohjaa varten kuivahiiva vehnäjauhoihin. Lisää kädenlämpöiseen veteen suola, öljy ja jauho-hiivaseos. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
2. Laita tyhjä pelti uunin ja kuumenna uuni pelteineen niin kuumaksi kuin saat (275-300 c). Kauli kohonneesta taikinasta ohut pellin kokoinen pizzapohja suoraan leivinpaperin päälle. 
3. Levitä pohjalle ensin keskenään sekoitetut tomaattikastikkeen ainekset ohueksi kerrokseksi ja ripottele päälle juustoraaste ja asettele mozzarellaviipalet sinne tänne. Täytä sen jälkeen pizza taiteellisen näkemyksesi mukaisesti punamustaksi. (Suosittelemme pystyraitaa.)
4. Ota kuuma pelti uunista ja kiskaise pizza leivinpapereineen päivineen pellille. Paista uunin keskitasolla 5-7 min tai kunnes reunat ovat saaneet väriä ja juusto sulanut. Sekoita pizzan paistuessa puolukkaöljyn ainekset keskenään.
5. Nauti pizza välittömästi puolukkaöljyllä maustettuna. Huuhdo alas kylmällä maidolla.

Ei kommentteja: