lauantaina, marraskuuta 04, 2006

Lumihankimuffinit

Näiden ohjeen sain työkaveriltani silloin kun aloitin blogini pitämisen. Moneen kertaan on näitä pitänyt kokeilla, mutta aina se on vaan jostain syystä unohtunut. Nyt ystäväni teki näitä minttusuklaisia herkkupaloja leffailtaamme varten ja sain vihdoin maistaa näitä. Laitoin niistä nyt postauksen, jotta muutkin saavat kokeilla. Kaikki kunnia siis kuitenkin reseptistä ja lopputuloksesta kamulle!! Alun perin ohje on kuulemma kaiketi parin joulun takaa Kotiliedestä. Nämä ovat hiukan erilaisia ja todella herkullisia. Kannatta kokeilla!



LUMIHANKIMUFFINIT (16 kpl)

Taikina:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl kaakaojauhetta
2 1/2 dl kuumaa vettä
1 dl ruokaöljyä
1 tl etikkaa

Päälle:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 dl sokeria
1/8 tl suolaa
100 g Marianne-rouhetta


Sekoita kuorrutuksen aineet ja laita jääkaappiin odottamaan taikinan valmistamisen ajaksi. Lämmitä uuni 180-asteiseksi ja levitä muffinivuoat pellille (kannattaa käyttää niitä isoja ja jämäkämpiä tai sitten ihan muffinipeltiä, etteivät leviä). Sekoita taikinan ainekset ja täytä vuoat n. 1/3 - 1/2 tilavuudestaan. Levitä pinnalle kuorrutus ja paista n. 25 minuuttia.

(P.S Varoitus, kuorrute on aika tahmaista =)! )

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vai että menit sitten laittamaan näiden kuvankin tänne... Pitää vielä kaikille muillekin lukijoille huomauttaa, että ovat hieman epäkurantteja versioita, koska oma muffinssipeltini on vain 6 kappaleen kokoinen ja leipoessa oli vähän kiire, niin piti kaivaa uunilämpimät muffinssit kauhalla pellistä irti, että sai seuraavan satsin taas uuniin. Mutta eihän se ulkonäkö makuun vaikuta :). Ja kannattaa pitää paperia lähistöllä, kun näitä syö, ovat tosiaan TODELLA tahmaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, ja se piti vielä sanomani, että kunniahan tästä ohjeesta ei kuulu minulle, vaan sen Kotivinkkiin (tai -lieteen tmv.) lähettäneelle leipurille. Toissajouluna tämän ohjeen sieltä nimittäin bongasin.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Juu, korjasinkin sen jo tuonne postaukseen, kun luin tarkemmin kirjoituksesi reseptistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa löytää uusi blogi joka on täynnä mielenkiintoisia reseptejä ja pohdintoja ruoasta :)!

Anonyymi kirjoitti...

Ai naminamskis, vaikuttavat semmoisilta, että niitä itsekin söisin! Kiva, että laitat mukaan lähteen, mistä olet reseptin poiminut, sillä sitä ei moni bloginpitäjä teekään. Tylsää olisi kopsata ohje ensin jostakin blogista, ja sitten huomata löytävänsä tismalleen sama ohje omasta keittokirjasta. Taidanpa innostua taas leivän leivontaan, kun sain virikkeitä sivuiltasi.Kiitos : )

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei eppu! Kiva kuulla, jos sain sinua inspiroitua leivän tekemiseen. Se on kyllä palkitsevaa eikä niin vaivalloistakaan kun on vähän harjoitellut. Uunituore leipä on aina vastustamattoman herkullista. Itse teenkin lähes kaiken leivän itse. Ruisleivän olen toistaiseksi vielä ostanut, koska ajattelen ettei siitä sähköuunissa saa aivan sellaista herkkua kuin kaupan leipä. Joskus kai pitää silti sitäkin kokeilla. Kyllä varmasti tuoreena ainakin olisi hyvää uunista riippumatta.

Pippurimylly kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa. Mistä juontunee tuo lumihanki-nimi?

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei Pippurimylly! Luulisin, että tuo tuorejuustokuorrutus on tässä olevinaan se lumihanki. Ja kun on kerran ollut joulun lehdessä tuo ohje, niin talvisen nimen ovat kai halunneet antaa. Luulen, että lilla my:kään ei tiedä vastausta varmaksi, mutta voin häneltä vielä kysäistä.

Anonyymi kirjoitti...

Enhän minä asiasta varma tosiaan ole, mutta itsekin luulen nimen tulevan tuosta valkoisesta kuorrutteesta. Reseptihän on jonkinlaisen lukijakilpailun satoa, joten taitaa olla nimi alunperin sieltä lähtöisin. Ellei sitten jopa Jenkkilästä saakka, tämä ohje kun kuulemma oli suomalaistettu versio amerikkalaisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos erittäin herkullisesta ohjeesta!! Varsinkin taikina oli ihan järjettömän hyvää... Ens kerralla teen tupla-annoksen, syön puolet taikinasta ja paistan loput. :)

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan ovat hyviä! Jäi ihmetyttämään tuon etikan tarkoitus, tuskin juustoa juoksuttamaan laitettu. Itse jättäisin pois kokonaan. Tule aurinkotuuli taas kylään, revontulten muodossa!

Anonyymi kirjoitti...

Nämä on hieman muokattuna minun lempparileivonnaiset. Kuorrutteen sijaan laitan keskelle muffinivuokaa suklaapalan (maitosuklaata). Tulee siis tosi hyviä suklaamuffineja!