keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

TUULENTUVAN VIERASKIRJA

Tervehdys kaikki Tuulentuvassa vierailevat ja viihtyvät! Naputelkaa ilokseni muutama rivi ja jättäkää jälkenne tähän vieraskirjaan. Olisi mukavaa saada kommentteja, ideoita, ajatuksia tai vaikka toivomuksia reseptien ja ruuanlaiton suhteen. Tiedän sitten paremmin keitä täällä käy ja millaisista ruokaan ja ruuanlaittoon liittyvistä asioista muut ovat kiinnostuneet. Mahdollisesti tutustun myös sellaisiin sivuihin, joilla en ole vielä tajunnut vierailla. Jättäkää siis myös yhteystiedot omille sivuillenne, jos teillä sellaiset on. Kaikenlaiset ruokablogit ja muukin näpertely kiinnostavat minua erityisesti. Kiitokset jo etukäteen kommenteista, nyt vain rohkeaa kekustelua =)!

Terv. Tuulentuvan emäntä


30 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Sinulla tuntuu olevan sen verran hieno reseptiarsenaali omasta takaa, joten jatka vaan samaa rataa. :) Täältä voisi kokata mitä vaan, ja ihan takuulla maistuisi.

(Täytyy tunnustaa, että jos olisin itse sinun ikäisenäsi opiskelijana pitänyt ruokablogia, siitä olisi tullut melkoisen einesvoittoinen - valitettavasti. Hyvä ruoka on toki maistunut meikäläiselle aina, mutta innokkaan kotikokin löysin itsestäni vasta kolmisen vuotta sitten.)

Aurinkotuuli kirjoitti...

No kiitoksia, tässähän ihan punastuu =). Mielestäni Pastanjauhannan sivut painivat aivan eri sarjassa kuin omani...ainakin kustannus- ja aikasyistä kaiketi johtuu tämä. Opiskelu vie aikaa ja vähän myös aivojen luovuuskapasitettia (ei sillä etteikö molemmat menisi tässä tapauksessa hyvään käyttöön) ja sitten sitä ikään kuin tyytyy helppoon, tuttuun ja turvalliseen.

Uuden kokeilu on mukavaa ja pelkästään uusien reseptien pohdiskelu ja kehittely on itsessään hauskaa. Oikeastaan toteutan hävettävän vähän ajatuksista ja ideoista, joita päähän putkahtelee. Pitäisi jaksaa olla rohkeampi kokeilemaan.

Ja vielä siis haluaisin korostaa, että teillä on mahtavat sivut! Kun ehtisi kokeilla noita kaikkia ihanuuksia, joita olette siellä kokanneet. (Olen muuten ollut hyvin otettu, kun olen huomannut siellä paria reseptiäni kokeillun!) Jatkakaa tekin samaan malliin=).

Anonyymi kirjoitti...

Sanon samaa kuin rosmariini: jatka samaa rataa! Ja kerro meille, jos ja kun keksit jotain uutta.

Testasin muuten myös noita täytettyjä jauheliharulliasi, jotka olivat chili-fraichekanan tavoin harvinaisen maukkaita. :)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Lumikki. Olen iloinen, jos ruokani ovat maistuneet. Tämä kyllä innoittaa ja antaa rohkeutta taas toteuttamaan uusia kokeiluja =D!

Anonyymi kirjoitti...

Moi minunkin puolestani=)
Valitettavan hätäiseksi on omat vierailuni käyneet, tuntuu, että on liian monta rautaa tulessa koko ajan. Johtuu kyllä tästä perhe-elämän hektisyydestä.
Kiva on käydä kurkkaamassa, aina saattaa saada jonkun kivan idean. Kaikkea hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Lumikki täällä taas. ;)

Ajattelin udella, että onko sinulla (tai jollain muulla tätä lukevalla) jossain kätköissä hyvä vuokaleivän ohje? Ostin äskettäin leipävuoan, ja nyt kaipaisin hyviä ohjeita. Kaikkein mieluiten sellaisia, joihin tulee "mykyjä" (= jotain siemeniä tai vastaavia, vaikka auringonkukkaa).

Aurinkotuuli kirjoitti...

Minulla on tuolla syyskuun arkistossa ainakin pellavainen vehnäleipä vuokaan tehtynä, mutta se ei ole ehkä aivan niin mykyinen kuin toivoisit. Voisit toki vaihtaa siihen pellavan tilalle auringonkukan siemeniä.
Sitten minulla on tuo oikein mykyinenkin ohje. Se löytyy myös syyskuun arkistosta nimellä rouheinen moniviljaleipä. Se ei ole varsinaisesti leipävuokaa varten tehty, mutta voit kuitenkin muokata siitä sellaisen:

Puolita kaikki aineet, jos teet vain yhden leivän. Kun olet alustanut taikinan huolellisesti, niin että se irtoaa kulhon reunoista, anna taikinan levätä kymmenisen minuuttia. Muotoile taikinasta pitkulainen pötkö ja laita se voideltuun leipävuokaan (paitsi jos sinulla on silikonivuoka sitä ei tarvitse voidella). Peitä vuoka leivinliinalla ja anna leivän kohota reilu puoli tuntia. Tämän jälkeen voita halutessasi voidella leivän vedellä tai veden ja siirapin seoksella (1:1) ja koristella leivän valitsemillasi siemenillä tai hiutaleilla. Paista 175c 40-50 min eli kunnes leipä on kauniin ruskea. Leipä on kypsä, kun pohjaan koputtaessa kuuluu kumea ääni.

(Tuota "välikohotusta", joka tuossa pellavaisessa leivässä on tehty, ei siis välttämättä tarvita vuokaleipää tehdessä. Käsittääkseni se ainoastaan takaa tasahuokoisen leivän, koska ilmakuplat nujerretaan välillä.)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Ainiin, ja peitä leipä paistamisen loppuvaiheessa vaikka foliolla tai kevyesti kostutetulla leivinpaperilla, jos pinta meinaa saada liikaa väriä. Vuokaleipä kun tarvitsee melko pitkän kypsymisajan.

Ja kannattaa muuten katsastaa myös Marien sivut: http://sekasoppa.vuodatus.net/
Hänellä on muistaakseni ainakin pari vuokaleivän ohjetta siellä.

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on ihana blogi! Tulen varmasti seuraamaan tätä, nyt kun kerran tänne löysin. Aloin juuri toivoa, että olisin joskus tullut maistaneeksi cheddaria, jotta uskaltaisin tehdä noita jauheliharullia... :)

Jossain vaiheessa, jos mahdollista (?), voisi olla hyvä ryhmitellä ruuat ja leivonnaiset jotenkin, jotta tiettyjen reseptien etsiminen olisi helpompaa.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei Jonna! Kiitos kommentista:). Cheddar on selvästi keltaisen väristä,koostumukseltaan sulatejuustomaista ja miedon makuista juustoa. Jos olet joskus syönyt juustohampurilaista McDonaldsissa tai Hesburgerissa, olet maistanut sitä. Aika monet pitävät cheddarista juuri miedon maun vuoksi, joten rohkeasti kokeilemaan. Jos hirveästi jännittää, voit toki käyttää myös perusedamia tai vaikka sulatejuustoviipaleita :).

Noita reseptejä minun on ollut tarkoitus ryhmitellä jo alusta alkaen. Täällä Bloggerissa se on vain hiukan hankalaa, koska ei ole mahdollista tehdä kategorioita, kuten esimerkiksi Vuodatuksessa. Kiitos silti vinkistä, olisikin korkea aika ruveta opettelemaan miten saisin tehtyä erilliset sivut reseptihakemistolleni. Lupaan yrittää saada asian hoidettua piakkoin, jos vain osaan :). Tervetuloa jatkossakin!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon ihania ohjeita sinulla, pitää ihan ajan kanssa istua ja lukea! Kiva saada uusia vinkkejä, tuo sitruunaleipä kuulostaa mielenkiintoiselta!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei! Olin väärässä, nykyään tänne bloggeriinkin saa nuo kategoriat =). Piti vain päivittää blogi beta bloggeriksi. Tervetuloa siis tästä eteenpäin selaamaan selkeämpiä ja hiukan uudistuneitakin sivuja!

Katariina: Kiva jos löysit sivuilta jotakin mieleistä ja kiinnostava. On aina hauskaa, jos saa muitakin inspiroitua ruuanlaittoon ja uusien reseptien kehittelyyn =).

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia neuvoista!
Kokeilen tuota rouheista vuokaleipää heti, kun kiireiltäni ehdin - se kuulostaa tarpeeksi mykyiseltä. :)

Ketturouva kirjoitti...

Tervehdys, palattuani työhön aikaa niin bloggaamiseen kuin muiden blogeissa vierailuihin on ollut valitettavan vähän mutta olen käynyt kurkistelemassa keittiöösi ja ajattelin nyt jättää tassunjälkeni tänne.

Tuo sitruunaleipä vaikutti hyvältä, rohkenisinkohan kaasu-uunillamme yrittää sitä - edellisestä leivänpaistosta on vuosia.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä toinen opiskelija, joka kokkaa innokkaasti :D Tosi hyviä reseptejä sinulla ja selkeät sivut! Ja kuvat ruuista houkuttelevia ;) Käyn täällä vähän väliä, koska tunnustan olevani ruokablogiriippuvainen... Uusia reseptejä odotellessa, opiskeluintoa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kiitos :) Tästä bloggailusta on alkanut muodostua lempiharrastukseni. Meinaa välillä mennä opiskelun edelle :S Mukavaa, että on löytynyt kiinnostavia reseptejä sillekin suunnalle!
Kanssaruokailijoilta kysytään kärsivällisyyttä, kun minä kuvailen, eivätkä he pääse ruuan kimppuun :D Vielä on harjoittelemista tuon kuvaamisen kanssa, olisi kiva saada ihan arkiruuistakin hyviä kuvia. Jatketaan harjoituksia ja vaihdetaan uusia ideoita :) Opiskelijan kukkarolle tämä harrastus kyllä pikkaisen käy :D

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti sopii, että lisään blogisi linkkilistalleni???

Anonyymi kirjoitti...

Eikun listoille vain! :)

Rouva HerkkuHetki kirjoitti...

Heippa Tuulentupaan!

Olen silloin tällöin vierailut sivuillasi, erittäin hyvältä näyttää - jatka samaan malliin!

Ilmoittelen että, olen ihan uunituore blogaaja. Tervetuloa käymään sivuillani, vielä aivan raakile...kun tästä päästään vauhtiin, niin eiköhän saada jotain myös aikaiseksi!
Eli: http://herkkuhetki.blogspot.com/

Tervetuloa!
terv. Rouva HerkkuHetki =)

Anonyymi kirjoitti...

Heippati hei...löysinpä jälleen uuden ruokablogin...sanon uuden koska en ole aiemmin täällä käynyt(vaikka ollaan taidettu samoihin aikoihin ruokablogit perustaa);)
Täytyypä tutustua ohjeisiin oikein ajan kanssa!!=)

oliivia kirjoitti...

Voikeittiökin jättää "rasvaisen sormenjäljen" tänne. Sivut on kivat ja selkeät, reseptit herkullisen kuuloisia. Täällä on kyllä käyty säännöllisesti "vakoilemassa" ja paljon on kertynyt kokeilulistalle uusia reseptejä!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitoksia kaikille lähiaikoina täällä vierailleille mukavista kommenteista :). Lämpimästi tervetuloa uudelleenkin!!

Anonyymi kirjoitti...

Päätinpä jättää merkinnän tänne, kun on iäällä tullu vierailtua lähes päivittäin jo jonkin aikaa :) Muutamaa reseptia olen jo kokeillut ja herkullisia ovat olleet! Seuraavana listalla olisi mango-broilerilasagne. Lisäsin sinut muuten uutukaisen blogini linkkilistaan, jos vain sopii :)

Tiani kirjoitti...

Mulle tuli kauhea nälkä täällä surffatessani... Ihania, maukkaita ja vaikka mitä hienoa täällä.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Taas oli näemmä tullut vieraskirjaan kommentteja, enkä ollut huomannut. Anteeksi vain kun on mennyt muutama kuukausi kurkkaamatta välillä kirjaa. Eli myöhästyneet kiitokset kommenteista ja laittakaahan toki lisää tulemaan. Yritän olla tästedes valppaampi :).

Anonyymi kirjoitti...

Löysin sivusi vasta äskettäin, ja nyt on tomaatti-rosmariinisämpylätaikina kohoamassa. Itse pidän leipomisesta, ruoanlaitosta en niinkään. Asun myös Jyväskylässä, etkös sinäkin..? Minulla ei ainakaan vielä ole omaa blogia.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei Heli! Juu, Jyväskylässä asustelen. Nuo tomsku-rosmariinisämpylät ovat kyllä maittavia. Toivottavasti onnistuvat hyvin =)! Kokeile sinäkin ihmeessä bloggailua, jos tekee mieli. Tämä on kivaa!! Varoitan kuitenkin, että tähän saattaa sitten jäädä myös koukkuun...

Anonyymi kirjoitti...

Jätänpä minäkin puumerkkini tänne :) Tulee siis vierailtua säännöllisesti, vaan kommenttia tosi harvoin muistaa jättää. Pitääpä ryhdistäytyä :D

Houkuttelevia reseptejä täältä löytyy, pitänee joskus kokeilla jotakin noista herkuista. Jatkahan samaan tahtiin :)!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitos rohkaisevista kommenteista ja tervetuloa vierailemaan matalaan majaani myös jatkossa!! :)

Hanna kirjoitti...

Hei. *vilkuttaa
Käväsin vilaisemassa, että kuka ja millainen blogi on tuulentuvan takana. :)

Meillä on vanha talo Pohjanmaalla, jonka nimi on tuulentupa ja niinpä minullakin on blogi; tuulentupa. Eller om det säger på svenska vindstuga.blogspot.com.

Tervetuloa kurkkaamaan, kun kerran olet vienyt osoitteeni ja jouduin ruotsiksi sen vjääntämään. ;)

Mistä muuten tuo blogin nimi on peräisin? Onko sillä jokin syvempi merkitys sinulle?