sunnuntaina, tammikuuta 14, 2007

Feta-sitruunadippi

Tänään tein poikaystävän pyynnöstä helppoa ja maukasta kotiruokaa - peruna-porkkanamuusia ja kalapuikkoja. Pienestä fetapalasesta oli päästävä eroon ja kehittelin siitä sitruunan kera kalapuikoille raikkaan kastikkeen. Feta maistuu dipissä sopivan miedosti, joten poikaystäväkin tykästyi, vaikkei pahemmin piittaakaan fetasta. Suosittelen tätä etenkin kalaruokien ja miksei eilen postattujen uunijuurestenkin kera. (Peruna-porkkanamuusin ohje löytyy täältä, kalapuikot ovat pakastealtaasta.)


FETA-SITRUUNADIPPI

n. 50 g fetajuustoa
1 prk kermaviiliä
2-3 rkl sitruunan mehua hedelmälihoineen
(hiukan sitruunan raastettua kuorta jos haluat)
1 tl kuivattua tilliä
1/2 tl sitruunapippuria
1 -1 1/2 tl sokeria
1 1/2 tl ketsuppia
1/2 tl sinappia
mustapippuria ja suolaa tarvittaessa

Murustele fetajuusto pienessä tarjoilukulhossa haarukan avulla. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin keskenään. Tarkista suola/happamuus. Anna vetäytyä puolisen tuntia viileässä ennen tarjoamista.

Ei kommentteja: