maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Omena-päärynäkompottia punaviinissä ja kanelijäätelöä

Tähän sain innoituksen taannoisella Tampereen matkallani. Kävin eräässä ihanassa bistrossa, jossa söin herkullisia tapaksia sekä päälle tällaista jälkiruokaa. Makuyhdistelmä oli mielestäni ihana ja halusin kokeilla valmistamista kotona - lisäsin ylimääräisenä vain päärynät. Minulla ei ole tietoa kuinka jälkkäri valmistettiin bistrossa, mutta tämä onnistui mielestäni hyvin tällä tavalla. Poikaystäväkin tykkäsi, vaikka ei pidä punaviinistä. Suosittelen lämpimästi - siis myös niille, jotka eivät muuten punaviinistä välitäkään!



OMENA-PÄÄRYNÄKOMPOTTI PUNAVIINISSÄ (4:lle)

2 pientä omenaa
2 pientä päärynää
1/2 dl punaviiniä
1-1 1/2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Leikkaa omenat ja päärynät pienehköiksi kuutioiksi. Sekoita laakeassa astiassa hedelmäpalat, sokerit ja punaviini. Anna vetäytyä tunnin verran jääkaapissa. Voit halutessase valella hedelmiä marinoitumisen välillä "punaviinimarinadilla", jotta ne maustuvat ja värjäytyvät tasaisemmin. Kuumenna hedelmiä ja punaviiniä varovasti sekoitellen (juuri ennen tarjoamista!), kunnes hedelmät pehmenevät eli n. 5-7 minuuttia hedelmäpalojen koosta riippuen. Kaada lävikön avulla pois punaviini ja jaa hedelmät annosmaljoihin. Tarjoa kompotti kuumana kanelijäätelön kera.

(Vinkkejä: 1. Jos olet kiireinen, voit lyhentää maustumisaikaa tai jättää sen kokonaan poiskin. Silloin maku ja väri eivät tosin ole yhtä intensiivisiä. 2. Voit käyttää punaviinin tilalla myös glögiä tai vahvaa marjamehua.)

KANELIJÄÄTELÖ

1 litra vaniljajäätelöä
2-3 tl kanelia

Anna jäätelön pehmetä hetki huoneen lämmössä. Lisää kaneli ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Säilytä pakastimessa.

Ei kommentteja: