sunnuntaina, heinäkuuta 06, 2008

Broiler-aprikoosipata

Mieleni rupesi tekemään perinteistä, hedelmäistä broitsuruokaa. Aprikooseja tulee ostettua harvoin, liian harvoin itse asiassa huomaan nyt. Olin kuitenkin eilen sattunut hankkimaan niitä purkillisen hedelmäsalaattia ajatellen. Niistä sainkin idean tähän pataan. Mausteinen curry, hapokas aprikoosi ja makea hunaja sopivat todella hyvin yhteen. Myös sipulit hautuivat suussasulaviksi. Kauraryynilisäkkeen hoksasin vasta nyt kun tuolla taannoisessa postauksessani kyselin ideoita niiden käyttöön. Olivat muuten todella ruokaisia ja hyviä. Viljan tuoksu on keitettynäkin melko voimakas, mutta maku on sopivan mieto lisäkkeeksi. Kelpuutan kyllä nämä broilerin kaveriksi jopa paremmin kuin perinteisen riisin. Kannattaa kokeilla, jos saatte ryynejä jostain käsiinne. Ainakin Ekolossa ryynejä siis myydän - heidän nettikaupastaankin voi tilata, jos ei lähistöllä satu kyseistä putiikkia löytymään. Kannattaa katsastaa myös muut luomuruokaan erikoistuneet kaupat.



BROILER-APRIKOOSIPATA (4:lle)

4 broilerinrintafilettä
2 pientä sipulia
1 prk säilykeaprikooseja (mehussa)
1 dl aprikoosien lientä
2 dl kevyttä ruokakermaa (7%)
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl currya
1 tl hunajaa
1 kanaliemikuutio
suolaa, mustapippuria

Paistamiseen:
öljyä ja margariinia

Kuori ja lohko sipulit kahdeksaan osaan. Kuumenna pannulla öljy ja curry ja paista sipuleihin vähän väriä. Nosta sipulit pois pannulta ja kaada heti perään pannulle loraus öljyä sekä nokare margariinia ja paista fileisiin kullanruskea pintaväri. Suolaa ja pippuroi fileet hyvin ja nosta sivuun. Kuumenna pannulla kevytkerma ja mausta kanaliemikuutiolla, mustapippurilla ja hunajalla. Sekoita aprikoosiliemeen vehnäjauhot ja kaada joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon sipulit ja aprikoosin puolikkaat ja sekoita. Kaada seos uunivuokaan ja nosta päälle broilerfileet. Paista 175 c uunissa 20 minuuttia. Tarjoa keitettyjen kauraryynien kera.

KAURARYYNILISÄKE (4:lle)

3 dl kauraryynejä
1 l vettä
1 kanaliemikuutio
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kanaliemikuutio ja mausteet. Huuhtele kauraryynit kylmällä vedellä ja lisää joukkoon. Keitä 20 minuuttia tai kunnes ryynit ovat pehmenneet (mutta eivät puuroutuneet). Valuta lävikössä ja tarjoa heti.

Ei kommentteja: