
OLUT-HUNAJALEIPÄ (2 leipää)
Taikina:
1 plo olutta (0.33 l)
2 dl vettä
1 tl suolaa
1/2-3/4 dl hunajaa
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 pss kuivahiivaa
(1 dl liotettuja ruismaltaita)
4 dl ruisjauhoja
8-10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1:1 hunajaa ja vettä
Sekoita huoneenlämpöisten nesteiden sekaan suola ja hunaja (sekä halutessasi maltaat). Sekoita ruisjauhoihin kuivahiiva ja vatkaa nesteeseen. Vaivaa joukkoo vähitellen vehnäjauhot, kunnes taikina on kiinteää ja kimmoisaa. Lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa tunnin verran. Nujerra taikinasta kuplat, leivo leiviksi ruisjauhon avulla ja anna kohota paperoidulla pellillä vielä puolisen tuntia. Voitele leivät hunajavedellä ja paista 200 c 30-35 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin ruskea ja pohjaan koputettaessa kuuluu kumea ääni. Nauti keittoruuan kera tai sellaisenaan.
1 kommentti:
Kuulostaa taivaalliselta :P
Lähetä kommentti