torstaina, lokakuuta 22, 2009

Paul McCartneyn vegaani-enchiladat

Pyysin miestä tekemään minulle ruokaa. Kuten joku teistä saattaa ehkä muistaa hänen bravuurinsa ovat itse kehitellyt vege-enchiladat. Pyysin, että jos tällä kertaa etsisit vaikka netistä jonkun uuden reseptin. Hän löysi tämän. Eipä siinä, olihan tämä erilaista. Niin ja hyvää. Laiskalla tuulella kun olen, en jaksa tähän suomentaa reseptiä, mutta se on siis alunperin otettu täältä Care2-sivuilta.

Sitten tarina joka liittyy aika löyhästi ruokaan. Olin tässä taannoin ystäväni luona iltaa viettämässä. Hän on innokas Singstar-lurittelija. Levyjä selatessamme yhdeltä plätyltä löytyi Paul McCartneyn nimissä biisi, joka on jonkin sortin piirretystä ja jossa sammakot laulavat bom-bom-bom. (Joo-o, sitä sammakkoääntä saa laulaa - enkä enää tarvitse edes Singstaria tekosyyksi sen loilotteluun.) Lähes liian tarttuva biisi, vaikka siitä tuleekin hyvälle tuulelle. Tsekkaa jos uskallat!! Noh, biisi on nyt tässä soinut päässäni jo toista viikkoa ja nyt kun otin esille nämä ruokakuvat, myös tuo enhiladapötkylä näyttää silmissäni ihan lötköttävältä sammakolta. Ehkä kuvittelen, mutta en varmaan koskaan pääse eroon assosiaatiosta lihavien sammakoiden ja Paul McCartneyn välillä. No, se siitä. Tässä ruoka sammakkoisine kuvineen:
Paul McCartney’s Vegan Enchiladas Recipe

Sauce
1 cup tomato sauce
1 cup water
1 large onion, chopped
2 garlic cloves, minced
1 teaspoon chili powder
1/2 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon oregano
2 tablespoons cornstarch dissolved in 4 tablespoons water

Filling
1 lb. firm tofu, drained and mashed
1 onion, chopped
1/2 teaspoon chili powder
1/4 teaspoon cumin
1/4 teaspoon garlic powder or 1 teaspoon minced fresh garlic
1/4 teaspoon black pepper
1 1/3 cups picante sauce
3 cups steamed spinach
12 tortillas

1. Preheat oven to 350 degrees. Place all the sauce ingredients, except for the cornstarch, in a small pot and cook over low heat, covered, for 20 minutes. Stir in the cornstarch and cook until the sauce thickens.

2. In the meantime, prepare the filling: Mix the tofu, onion, chili powder, cumin, garlic, pepper, and picante sauce. Put some of the spinach in the middle of each tortilla, then add 3 to 4 heaping teaspoons of the tofu mixture, and roll up the tortillas. Top with vegan sour cream (or make your own, see below). Lay the enchiladas in a baking dish, cover with sauce, and bake for 20-25 minutes.

Makes 12 enchiladas.

Tofu Sour Cream
1/2 lb. Tofu, patted dry
3 tablespoons vegetable oil
1 teaspoon maple syrup
Juice of 1 lemon
1/2 teaspoon salt, or to taste

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Kieltämättä nyt kun mainitsit, sain minäkin tuon enchiladan näyttämään sammakolta silmissäni :D

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hups :).

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä reseptejä ja kinnostavaa lukemista! Hyvää jatkoa ja tapamisiin!
T.ystävät Suomenlahden eteläpuolelta.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitos kiitos :)!!