tiistaina, lokakuuta 20, 2009

Valkosuklainen leipävanukas

Tämä kokeilu onkin levännyt ikuisuuden laakereillaan kuva-arkistossa odottamassa reipastumistani postaussaralla. Kyseessä on siis helppo ja maukas "jämäjälkkäri" johon voi upottaa vanhan leivän kannikat ja kaikki marjat mitä nyt sattuu kaapissa olemaan. Hillokin käy tähän mainiosti, ainakin jos käyttää leipää - miksei toisaalta pullaakin jos on kovasti makean perään. Itse tein tätä kahden hengen talouteen puolikkaan annoksen ja kaikki meni! Ohje on Joanna Farrow:n kirjasta Suklaaherkut. Tässä täysimääräinen ohje:


VALKOSUKLAINEN LEIPÄVANUKAS (6:lle)

250 g valkoista suklaata paloiteltuna
25 g suolatonta voita
250 g ranskanleipää tai pullaa viipaleina (laitoin täysjyväpaahtoleipää)
250 g marjoja (laitoin karviaisia ja mustikoita)
4 munaa
6 dl maitoa
2 rkl sokeria
Koristeluun: tomusokeria

1. Voitele matala, uuninkestävä kahden litran vuoka. Sulata suklaa voin kanssa pienessä kattillassa matalalla lämmöllä. Leikkaa leipä viipaleiksi tai kuutioiksi. Lado puolet leivästä vuokaan ja kaada päälle puolet suklaasta ja ripottele pinnalle puolet marjoista.
2. Laita loppu leipä vuokaan ja päälle loput suklaasta ja marjoista. Vatkaa munat, maito ja sokeri ja kaada vuokaan leipä-marjaseoksen päälle. Anna nesteen imeytyä n. 20 min.
3. Paista 190 c noin 30 minuuttia, kunnes pinta on vaaleanruskea ja maitovanukas kevyesti hyytynyt. Anna seistä 10 min, siiviloi pinnalle tomusokeria ja tarjoa.

Ei kommentteja: