torstaina, maaliskuuta 11, 2010

Ennakkoluulottomuuden loppu: Rommi-taatelimuffinit

Ostin taateleita, kun ajattelin opetella syömään vihdoin kuivahedelmiä. En pystynyt. Ne olivat kamalia. Siispä tein muffineita, koska nehän eivät voi koskaan olla pahoja. Nämä upposivat erittäin hyvin ottaen huomioon, että mies(kin) vihaa taateleita... Oikeasti, nämä olivat aika hyviä! Eli parempi kun en puhu reseptiäni enää pahempaan liemeen. Kokeilkaa, jos uskallatte :)!

ROMMI-TAATELIMUFFINIT

100 g kivettömiä taateleita
3 rkl rommia
3 rkl vettä
3 rkl siirappia
1 dl maitoa tai kahvijuomaa
2 kananmunaa
125 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl kanelia

1. Sekoita rommi, vesi ja siirappi ja laita taatelit seokseen likoamaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Laita taatelit liemineen tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi tahnaksi.
2. Sulata margariini ja sekoita joukkoon taatelitahna, maito/kahvi ja kananmunat.
3. Sekoita keskenään loput kuivat aineet ja sekoita mahdollisimman vähän vaivaten kaikkien muiden aineiden joukkoon. (Pieniä jauhopaakkujakin saa jäädä).
4. Paista 200 c noin 15 minuuttia.
5. Koristele jäähtyneenä kanelilla ja kaakaolla maustetulla tomusokerikuorrutuksella.

5 kommenttia:

Ann Eliö kirjoitti...

Taatelit on pahoja. Kokeile mielummin viikunoita. Ne on järkkyhyviä!

Marie Elisabeth kirjoitti...

Namskis täällä on yksi joka pitää taateleista :) Kiitos reseptivinkistä!

Sohvi kirjoitti...

tuli kauhee nälkä ku luin tätä sun blogia :DD tosi herkullisen näkösii kuvii :P

Virpi P. kirjoitti...

Oli muuten hyvä resepti: tein yhden satsin valkosuklaalla kuorrutettuna ja maistuivat todella hyvältä! Taikina on täyteläinen ja tiivis.

Nyt kun vielä löytäisin niille pieniä tähdenmuotoisia silikonivuokia, olisin onnellinen.

Maria kirjoitti...

Täälläkin pidetään taateleista ja itse pidän myös rommin antamasta mausta leivonnassa, joten tämä resepti lähti heti kokeiluun. Hyvää oli. Seuraavalla kerralla tuunasin reseptiä ja rouhein mukaan tummaa suklaata 3/4dl. Nyt ne maistuivat vieläkin paremmilta. Suosittelen kokeilemaan. Koristelussa käytin ihan vaan vispivaahtoa ja pinnalle ripsautin hieman kanelia.