perjantaina, maaliskuuta 09, 2012

Tabasco-broiler

Tämä yksinkertaisen maukas ja helppo resepti on äidin peruja - tai oikeammin erään jo kuopatun tamperelaisen hotellin. Ruoka tuo mieleen muistoja lapsuudesta, sillä tätä oli meillä tarjolla kotona kerran jos toisenkin. Äiti tarjosi tämän aina riisin kera, mutta minä tein lisukkeeksi tällä kertaa täysjyväpastaa. Sipuli on myös oma lisäykseni, joten sen voit halutessasi jättää poiskin. Tässä kätevä tarjottava vaikkapa viikonlopun ruokavieraille. 


TABASCO-BROILER (4:lle)
4 maustamatonta broilerin filettä tai 400-500 g filesuikaleita
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 1/2 dl ruokakermaa
1 pieni tlk anansmurskaa liemineen
1 tl (aromi)suolaa
mustapippuria
Tabascoa maun mukaan (10 tippaa = mieto)
öljyä paistamiseen

1. Mausta huoneenlämpöinen broiler (aromi)suolalla ja mustapippurilla. 
2. Kuullotta hienonnettu sipuli pannulla öljtilkassa ja siirrä kattilaan. 
3. Öljyä pannu uudelleen kevyesti ja paista broileriin hieman pintaväriä ja siirrä kattilaan. (Älä läpikypsennä paistaessa, jotta broiler ei kuivu!)
4. Kaada broilerin ja sipulin päälle ruokakerma, ananasmurska liemineen sekä Tabasco. (Jos et ole kokenut Tabascon käyttäjä tai hyvin mausteisen ruuan ystävä, sekoita ja maista kastiketta muutaman Tabasco-tipan välein, jotta tiedät milloin mausteisuusaste sopia.) Kuumenna.
5. Anna kastikkeen porista hiljaisella tulella, kunnes broiler on kypsää. (Suikaleille riittää viitisen min, paksummille fileille 10-15min). Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Tarjoa keitetyn riisin tai pastan kera.

Ei kommentteja: