tiistaina, marraskuuta 07, 2006

Juustoiset punajuurimuffinssit

Kokkailin näitä Pastajanjauhannan muffareita ja muuntelin reseptiä hiukan ainesosien puutteessa. En myöskään pidä aurajuustosta, joten vaihdoin sen voimakkaaseen Koskenlaskija-juustoon. Se toimi mielestäni tässä hyvin. Aurajuuston ystävien kannattaa tietenkin laittaa aurajuustoa, kuten alkuperäisessä ohjeessa. Nämä olivat kyllä hyviä, ihan uusi makuelämys ainakin minulle. Kannattaa kokeilla!



JUUSTOISET PUNAJUURIMUFFINSSIT (12 kpl)

5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl basilikaa
100-150 g Koskenlaskijaa (tai aurajuustoa)
100 g tuoretta tai etikkapunajuurta
2 dl maitoa (tai ruokakermaa)
3 munaa
1/2 dl sulatettua margariinia tai öljyä
(suolaa, jos käytät öljyä ja vähäsuolaista juustoa)

Sekoita kuivat aineet. Jos käytät tuoretta punajuurta, paista sitä hetki pannulla öljyssä. Lisää kuivien aineiden joukkoon murusteltu juusto ja punajuuriraaste. Sekoita lopuksi nopeasti joukkoon ruokakerma, munat ja rasva. Nostele taikinaa voidellulle muffinipellille tai -vuokiin. Paista 200 asteessa n. 18 min.

(P.S Näin jälkiviisaana lisäisin tuorepunajuuri-tapauksessa myös ehkä 1-2 tl etikkaa terää antamaan.)

3 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Terveisiä Porista!
Muffarit on (sekä suolaisina että makeina) kivoja. Joukkoon voi laittaa miltei mitä vain.
Tässä olisi tämän hetkisen ykkössalaattini ohje. Se toimii parhaiten mausteisten ja grilliruokien kanssa, mutta myös pikkusuolaisten seurana. Toivottavasti saat tästä uuden salaattiystävän.

500 g kirsikkatomaatteja
4 sellerin vartta
2 paprikaa
250 g kidney-papuja
3 vartta kevätsipulia
reippaasti persiljaa
3 ruukkua jääsalaattia
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
2 rkl viinietikkaa
2 tl sinappia
1/4 tl tabascoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 dl öljyä
Maustumiseen puoli tuntia

Mia kirjoitti...

Moe

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitoksia ohjeesta. Kuulostaa varsin maukkaalta tuo salaattisi. Lupaan kokeilla sitä jolloinkin!!