Tässä - lähinnä ulkonäköön liittyvä - sovellus perinteisestä suomalaisherkusta. Ohjeen otin Ruokalan sivulta. Hitusen sitä vaan muokkailin, rasvaa oli alkuperäisessä peräti 250g ja marjat soseena. Ajattelin, että vähemmälläkin rasvalla saa maukkaan tuloksen ja kokonaiset marjat antaisivat mukavaa tekstuuria. Hyvin toimi näinkin. Rapea ruiskuori ja lämmin, marjainen sisus maistuvat vastustamattomilta vaniljajäätelön kanssa. Jäähtyneinä kukot voi herkutella vaniljakastikkeen kera.
MARJAKUKOT
200 g margariinia (laktoositonta)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250-300 g marjoja
reilu 1 rkl perunajauhoja
sokeria
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää seos voi-sokerivaahtoon. Painele n. 2/3 taikinasta muffinssipellin vuokien pohjalle ruisjauhoja apuna käyttäen. Pyörittele marjat perunajauhossa ja kaada marjat pohjien päälle. Ripottele marjoille kulhon pohjalle mahdollisesti jäänyt perunajauho sekä sokeria marjojen happamuudesta riippuen n. 1 tl per vuoka. Peitä marjat lopusta taikinasta tekemälläsi kannella. Ota pallo taikinaa, litistä siitä sormiesi välissä suunnilleen vuoan kokoinen ympyrä ja painele marjojen päälle ruisjauhoja apuna käyttäen. Muista painella reunat hyvin kiinni. Kannet saavat jäädä kupruisiksi ja ne repeilevät uunissa, mutta röpelöisyys tekee kukoista vain kauniimman näköisiä. Paista kukkoja 200 C uunissa keskitasossa noin 2o minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Tässä kuvaa vielä suoraan muffinssipelliltä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti