lauantaina, joulukuuta 02, 2006

Appelsiininen tiikerikakku

Tämä on itse kehittelemäni makoisa muunnos perinteisestä tiikerikakusta. Hiukan "mausteisempana" tämä sopii myös mainiosti jouluisissa tunnelmissa maisteltavaksi. Tein tätä joskus joululahjaksi ja tästä pidettiin kovasti. Kannattaa kokeilla!


APPELSIININEN TIIKERIKAKKU

4 1/2-5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 maustemitallinen suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
n. 1 1/2 appelsiinin mehu (2 dl)
150 g margariinia (laktoositonta)
2 kananmunaa

Vaaleaan osaan:
1 1/2 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä

Raitoihin:
1 1/2 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)
(muutama pala tummaa suklaata rouhittuna, jos haluat)

Raasta appelsiinin kuori pieneen erilliseen kulhoon ja purista appelsiineista mehut. Sekoita isommassa kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon mehu, sulatettu margariini ja munat. Kaada noin kolmannes taikinasta kulhoon, johon raastoit appelsiinin kuoren. Mausta vaaleaksi jäävä (isompi) osa taikinasta kardemummalla ja inkiväärillä ja pienessä kulhossa oleva taikina kaakojauheella (appelsiinin kuori oli siis jo kulhossa). Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada vaalea taikina vuoan pohjalle ja päälle tumma taikina. Upota haarukka taikinaan harvahkoin, tasaisin välein (aaltomaisesti tai kohtisuoraan painamalla) koko vuoan ympäri, jotta "tiikeri saa raidat". Älä sekoita. Paista kakkua 175 c uunissa noin 45 minuuttia. Koristele jäähtynyt kakku halutessasi sulatetulla suklaalla tai kaakaotomusokerikuorrutuksella. (Vinkki: Kakku on parhaimmillaan tekeydyttyään päivän tai pari.)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tänään vasta huomasin viimekuisen kommenttisi blogissani ja tulin heti vastavierailulle. Tämä kakku menee kokeiluun heti kun vain innostun leipomaan. Sekin on minulle täysin inspiraatiohommaa. Välillä teen yhtäkyytiä paljonkin leipomuksia ja sitten on piiiitkä kuiva kausi ja vieraita odottellessa täytyy käydä kaupan pakastealtaalla ;)

Täytyy varmaan lueskella muutkin ruokajutut oikein ajatuksella, kun itse tunnun tekevän aina niitä samoja vanhoja juttuja. Meillä onneksi mies kokkaa useammin kuin minä ja paljon parempaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tätä kokeiltiin jouluna, tosin ilman kuorrutusta. Kiitos! Oli hyvää, ja se kuorrutus tai muutama rouhittu suklaapala kannattaa mielestäni lisätä, ilman niitä maku oli mielestäni lähinnä appelsiininen. Tämä siis vinkiksi muille leipojille. ;)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Juu, tuo on kyllä totta. Pitäisi ehkä ollakin nimenä vain appelsiininen tiikerikakku, koska tiikerikakku nimihän sisältää jo ajatuksen kaakaoisista raidoista. Taidanpa muokata nimen, kiitos vinkistä. En tullut edes ajatelleeksi, koska itse en oikeastaan välitä kuivakakuista kovin suklaisina - pidän kaakaotakin suorastaan suklaana, hih. Kaikille suklaan tosiystäville suosittelen siis kuitenkin sen lisäämistä, kuten Jonnakin =).