perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Soijarouhelasagne


SOIJAROUHELASAGNE (3-4 hengelle)

2 dl soijarouhetta
2 dl vettä
1/2 kana-/liha-/kasvisliemikuutio
1/2 tl chilimausteseosta
1 tl broiler- tai grillimaustetta

Tomaattikastike:
500 g tomaattimurskaa
1 iso keltasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
2-3 tl yrttisekoitusta (esim. provence)
1 rkl balsamipunaviinietikkaa
2 rkl ketsuppia
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Juustokastike:
1 prk Valion kolmen juuston ruokakermaa
1 dl vettä
2-3 tl vehnäjauhoja
mustapippuria

Lisäksi:
lasagnelevyjä ja juustoraastetta

Mausta ensin soijarouhe. Liuota liemikuution puolikas kuumennettuun veteen ja kaada liemi rouheelle. Lisää muut mausteet, sekoita ja anna nesteen imeytyä rouheeseen. Kuullota sillä välin pannulla sipulit. Sekoita sipulit, tomaattikastikkeen mausteet sekä soijarouhe tomaattimurskan joukkoon. Valmista juustokastike kuumentamalla juustokerma ja vesi kattilassa. Saosta kastike jauhoilla ja mausta mustapippurilla. Kun kastikkeet ovat hiukan jäähtyneet, kasaa lasagne voideltuun tai öljyttyyn vuokaan. Laita alimmaiseksi kerros tomaattikastiketta ja juustokastiketta ja peitä lasagnelevyillä. Tee seuraavat kerrokset samoin, kunnes niitä on vuoan koosta riippuen 3-5. Laita päällimäiseksi kastikekerros ja ripottele päälle tasainen kerros juustoraastetta. Paista lasagnea 175c uunin alatasolla 45-50 min. Peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa foliolla, jos pinta alkaa saada liikaa väriä. Anna valmiin lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit valmistaa lasagnen myös jauhelihasta. Toimi silloin muuten samoin, mutta paista mausta jauheliha (n. 300-400g) ja käytä sitä soijarouheen tilalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No niin, olen miettinyt lasukan tekoa soijarouheesta, vaan ohje oli hakusassa. Kiitos siis, kunhan vaan ehdin kokeilla...

Aurinkotuuli kirjoitti...

Soijarouhe on kyllä varsin käyttökelpoista ja kevyttä - säilyy kaapissakin mainiosti. Toimii mainiosti jauhelihan asemesta myös muissa ruuissa. Jos sinulla on jo ennestään hyväksi havaitsemiasi lasagnereseptejä, voit toki niihinkin kokeilla jauhelihan tilalle rouhetta, kunhan maustat ja liotat sen. Toivottavasti ruoka maistuu.