maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Broileria appelsiini-yrttikastikkeessa ja pestopastaa

Tämä kana oli mielestäni raikasta. Olin oikein tyytyväinen kokeiluun. Suosittelen kastiketta etenkin pastan kera. (Tuo oma lisukkeeni on pestolla maustettu, kun teki niin kovasti mieli pestopastaa enkä halunnut syödä sitä pelkiltään. Naturellina kuitenkin toimisi paremmin.)



APPELSIINI-YRTTIKASTIKE BROILERILLE

400 g broilersuikaleita hunajamarinadissa
2 tl öljyä
1 tl currya
3/4 dl vastapuristettua appelsiinin mehua
1/4 tl tai maun mukaan appelsiinin raastettua kuorta (jos haluat)
1 dl vettä
1/4 tl hunajaa
50 g yrttituorejuustoa
mustapippuria

Pese appelsiini huolellisesti. Raasta hiukan appelsiinin kuorta ja purista tämän jälkeen appelsiinista mehu. Kuumenna curry öljyssä, kunnes se kuplii hiukan ja paista kanasuikaleisiin kaunis väri. Lisää appelsiinin mehu ja kuori, vesi, hunaja, tuorejuusto ja muutama rouhaisu mustapippuria. Sekoita tasaiseksi ja anna muhia muutama minuutti. Tarjoa pastan tai riisin kera.

PESTOPASTA (4:lle)

5 dl (kaura)pastaa
vettä
2-3 rkl pestokastiketta
10 oliivia

Keitä pasta ohjeen mukaan runsaassa vedessä kypsäksi. Valuta pasta lävikössä. Kaada pasta taikaisin kattilaan. Lisää pesto ja renkaiksi leikatut oliivit. Kuumenna sekoittaen ja tarjoa.
(Vinkki: voit myös paistaa pestopastan ohuelti öliiviöljyllä voidellussa pannussa, jolloin pastan pinnasta tulee herkullisen rapea.)

Ei kommentteja: