tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Jogurtti-hunajapitat sitruunaisella kanatäytteellä

Tämä oli tällainen kokeilu. Piti saada vanhaksi menevä partaäijä johonkin käytettyä. Siispä päädyin tekemään jogurttipitoisen ruuan. Pollo limonelloon ihastuneena väänsin kyseisestä ruuasta hiukan muunnellun version - lähinnä jääkaapin sisällöstä johtuen. Toimi oikein loistavasti pitaleipien ja vuohenjuuston keralla. Nam! (Näkyvyyssyistä kuvassa olevaa pitaa leikattu ohjeistettua enemmän auki. Syönnin kannalta on mukavampaa, jos pitää viillon kohtalaisen pienenä.)


JOGURTTI-HUNAJAPITAT JA SITRUUNAINEN KANATÄYTE (10-12 kpl)

Taikina:

3 dl vettä
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
2 1/2 rkl hunajaa
1/2-1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
1 dl vehnä- tai ruisleseitä
7-9 desiä vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Voiteluun: 1:1 vettä ja hunajaa

Sekoita kulhossa reilusti lämmoin vesi, jogurtti, hunaja ja suola. Sekoita leseisiin kuivahiiva ja lisää joukkoon. Alusta joukkoon vähitellen vehnäjauhot, kunnes taikina alkaa tuntua kimmoisalta ja irtoaa käsistä, mutta on kuitenkin vielä pehmeää. Loppu vaiheessa lisää öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa 45-60min. Nujerra kohonneesta taikinasta kuplat ja muotoile siitä kahdelle leivinpaperille 10-12 litteää kiekkoa ja anna kohotan vielä 15-20 min. (huom! tee riittävän litteitä, jotta pitoihin muodostuu paistettaessa tasku). Laita uuni 250c ja leivinpelti uuniin kumenemaan. Vedä leivinpaperi pitaleipineen kuumalle pellille, laita uunin toiseksi ylimmälle tasolle ja paista 5-8 minuuttia. Voitele kuumat leivät veden ja hunajan seoksella. Leikkaa jäähtyneisiin leipiin reunaan pieni viilto ja täytä salaattiaineksilla, vuohenjuustolla ja kanakastikkella.

Täyte:
salaattia (esim. lollo rosso)
kurkkua
kirsikkatomaatteja
paprikaa
vuohenjuustoa
kanakastiketta

Kastike:
hunajamarinoituja kanansuikaleita (350-400 gr)
2 kuutioitua sipulia
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl currya
hiukan inkivääriä
2 dl ruokakermaa
6-10 tippaa tabascoa
hieman sitruunapippuria
2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia
suolaa maun mukaan

Kuumenna pannulla öljytilkassa currya ja inkivääriä, kunnes seo hiukan kuplii. Lisää sipulit ja kanat ja ota niihin hyvä väri pintaan. Kaada joukkoon ruokakerma, sitruuna, hunaja ja loput mausteet. Anna porista kymmenisen minuuttia hiljaisella tulella. Lisää lopuksi jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Käytä kuumana tai kylmänä pitaleipien täytteeksi.

2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Hauska idea valella hunaja-vesiseoksella pitaleipiä. Testaan.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Juu, se oli mukava lisä. Toimi etenkin hapokkaan jogurttitäytteen seurana vallan mainiosti.