torstaina, kesäkuuta 21, 2007

Vadelma-suklaasydänmuffinit

Tälläisiä herkkuja väkertelin mökille juhannusta varten. Olivat oikein näpsäköitä valmistaa. Maku oli oikein herkullinen ja rakenne mehevä. Suklaa ja vadelma sopivat mielestäni erinomaisesti yhteen. Suosittelen kokeilemaan!!



VADELMA-SUKLAASYDÄNMUFFINIT (20 isoa muffinia)

Taikina:
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1-1 /2 tl rkl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl vettä
1 1/2 dl partaäijää
200 g margariinia
Sydän:
sokeroimatonta tai vähäsokerista vadelmasosetta
10 suklaakonvehtia (käytin fazerin sinivalkoisia, joissa siis valko- ja maitosuklaata)

Vaahdota keskenään rasva ja sokeri. Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat ja veteen sekoitettu partaäijä sekä lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa noin puolet taikinasta muffinivuokiin ja tee lusikan kärjellä muffineihin pienet kolot. Puolita konvehdit veitsellä ja laita palaset koloihin. Lusikoi päälle noin teelusikallinen vadelmasosetta ja päällimmäiseksi vielä loppu taikina. Paista uunin keskitasolla 225c noin 15-20 minuuttia.

Vinkki: Jos haluat että suklaa sulaa kokonaan, rouhaise sitä hiukan ennen muffinssin sisään piilottamista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti ihania =)

Oikein Hauskaa Juhannusta!!=)