keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2007

Banaanileipä

Kokeilin vihdoin kauan mielen päällä ollutta banaanileipää (tai pitäisi sanoa "leipää"). Ohjeen nappasin Pastanjauhajien ohjearkistosta, koska muistelin siellä sellaisen joskus nähneeni. Ohje oli oikeinkin toimiva ja "leivän" rakenteesta tuli (pienistä tekemistäni muutoksista huolimatta) sopivan tiivis, mutta samalla kuohkea. Eikä maussakaan ollut mitään valittamista. Ennemmin miellän tämän kuitenkin kahvileiväksi kuin leipään siinä toisessa suomalaisessa mielessä. Mutta tämähän onkin Ameriikasta, jossa leivässäkin pitää olla kunnolla sokeria ja rasvaa :D! Ehkä olisi voinutkin hitusen vähentää sokeria ja lisätä taikinaan vähän vaikka grahamjauhoja. Mutta siis kiitokset Jauhajille hyvästä reseptistä. Tätä teen jatkossa, jos banaanit ehtivät jostain syystä ylikypsyä hedelmäkulhon pohjalle. Seuraavassa resepti muokattuna.


BANAANILEIPÄ

80 gr maapähkinöitä
30 gr kuorittuja auringonkukansiemeniä
250 gr vehnäjauhoja
150 gr sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1/2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 munaa kevyesti vispattuna
3 kypsää banaania hyvin muusattuna
100 g margariinia
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Laita uuni kuumenemaan 180 c. Kun se on kuumennut, paahda pähkinöitä ja siemeniä uunissa vajaa 10 minuuttia. Murskaa pähkinät kevyesti. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet eli pähkinät, jauhot, sokerit, nostatusaineet ja mausteet sekä toisessa kulhossa sulatettu margariini, öljy, banaanisose ja munat. Yhdistä taikinaksi mahdollisimman vähän sekoittaen. Paras väline tähän on puuharukka tai lasta jolla pyöräyttelet ainekset juuri ja juuri sekaisin. Taikina saa olla paksua ja kokkareista. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 180 c 50-60 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin eikä tikkuun tartu taikinaa, kun pistät sen kakun paksuimpaan kohtaan. Kumoa ja nauti lämpimänä jäätelön kera tai sellaisenaan jäähtyneenä.

2 kommenttia:

Aissa kirjoitti...

Banaanileipä on kyllä todella hyvää. Käypä kurkkaamassa blogistani http://paivanpiristys.blogspot.com/2007/04/banaanileip.html hieman kevyempi, mutta takuulla herkullinen, ohje niin leipää voi nauttia huoletta hieman useamminkin!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitos vinkistä Aisha :)!