torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Tapas-iltama

Järjestän tänään kavereille pitkästä aikaa illanvieton, tälläistä tarjottavaa luvassa:

TAPAS-MENU

Marinoituja valkosipulinkynsiä
Sitruunatäytteisiä vihreitä- ja mustia tavallisia oliiveja
Satay-seesaminsiemenlihapullia
Grillattuja paprikoita makeassa basilikaöljyssä
Basilikatsatsikia
Kikhernetahnaa
Brie-juustoa
Viinirypäleitä
Suolakeksejä


SATAY-SEESAMINSIEMENLIHAPULLAT

2/3-1 pss wok n' roll satay-kastiketta (riippuen kuinka tulisesta pidät)
1 dl soijarouhetta
1 dl vettä
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
mustapippuria

Päälle:
seesaminsiemeniä

Kuumenna vesi ja sekoita satay-kastikkeeseen. Sekoita soijarouheen joukkoon ja anna imeytyä hetki. Lisää seos, kananmuna ja muutama rouhaisu mustapippuria jauhelihan joukkoon ja sekoita. Pyörittele taikinasta pellille pieniä lihapullia ja paista 200c uunissa noin 10-12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja kierittele seesaminsiemenissä. Tarjoa dippien kanssa.


GRILLATUT PAPRIKAT MAKEASSA BASILIKAÖLJYSSÄ

2 isoa paprikaa
n. 1/2 dl oliiviöljyä
1-1 1/2 tl hunajaa
15 basilikan lehteä
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Puolita paprikat ja poista niistä kanta ja siemenet. Laita puolikkaat pellille kuori ylös päin ja paista mahdollisimman kuuman uunin ylätasolla 5-8 minuuttia eli kunnes paprikoiden kuoret ovat mustilla pilkuilla ja röpelöiset. Laita kuumat paprikat hetkeksi folionyyttiin ja poista sen jälkeen kuoret. Viipaloi paprikat haluamasi kokoisiksi ja sekoita mausteöljyn ainekset morttelissa tai flavour shakerissa. Kaada öljy paprikoille ja anna maustua vähintään pari tuntia. Tarjoa lisäkkeenä.

KIKHERNETAHNA

1 prk kikherneitä (säästä liemi)
1/2 sitruunan mehu
2 iso valkosipulinkynttä
1 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)
loraus oliiviöljyä
mustapippuria, suolaa

Laita valutetut kikherneet, sitruunamehu, murskatut valkosipulinkynnet, öljy, tahini ja mausteet tehosekoittimeen ja aja karkeaksi tahnaksi. Lisää joukkoon vähitellen kikherneiden lientä ja sekoita, kunnes koostumus on mielestäsi sopiva. Anna maustua viielässä vähintään puoli tuntia.

BASILIKATSATSIKI

2 dl maustamatonta jogurttia
reilu kourallinen basilikan lehtiä
2 isoa valkosipulinkynttä
1 dl hyvin puristeltua, karkeaa kurkkuraastetta
1 tl hunajaa
loraus oliiviöljyä
mustapippuria, suolaa

Sekoita jogurttiin silputtu basilika, murskattu valkosipuli, kurkkuraaste, hunaja, öljy ja mausteet. Anna tekeytyä viielässä vähintään puoli tuntia.

(P.S Kamerani meni rikki taannoisella Turkin matkalla, joten saattaa olla etten valitettavasti saa kuvaa tarjottavista.)

3 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Täällähän kokataan ja rokataan taas! Lihapullissa hieno uusi idea, kokkeiltava on, ehkä tosin ilman lihaa tai sitten sitä vain siteeksi. EHkä toimisi kalkkunanjauhiksenkin kanssa?

Ja hummus on aina ihanaa, oon nyt pidätellyt tässä pitkään mutta tänä viikonloppuna aion tehdä sitä :-P

Aurinkotuuli kirjoitti...

Varmasti toimii myös tipuisasta lihasta valmistettuna mainiosti. Kannattaa kokeilla, nämä maistuvat kylminäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä basilikatsatsikin ohjeesta.