lauantaina, syyskuuta 06, 2008

Kisaruokaa: Paperissa kypsennetyt salvia-limeahvenet ja uunipaahdettu kurpitsa-porkkanatagliatelle

Pitkällisen harkinnan jälkeen päätin tehdä tämän kuun haastepostauksen raaka-aineesta lisuketta. Mielessä kävivät kaiken maailman keitot ja muut, mutta jostain tämä "kasvispasta" sitten pompsahti mieleen. Olinkin varsin tyytyväinen kokeiluun, lisuke olisi toiminut loistavasti sellaisenaankin! Tässäpä siis haastepostaukseni:


PAPERISSA KYPSENNETYT SALVIA-LIMEAHVENET (2:lle)

4 ahvenfilettä
10 tuoretta salvian lehteä
1 rkl limemehua
1 rkl voisulaa
suolaa ja mustapippuria

Suolaa ja pippuroi fileet. Laita uunivuokaan leivinpaperi niin, että paperin toinen reuna jää pitkästi vuoan reunan yli. Nosta fileet paperin päälle vuokaa ja valele ne limemehulla ja voisulalla. Peitä fileet salvianlehdillä. Käännä leivinpaperin pitkä reuna fileiden alle ja rutistele reunoja niin, että muodostuu pussi. Kypsennä 200c uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia.

UUNIPAAHDETTU KURPITSA-PORKKANATAGLIATELLE (2:lle)

300 g kurpitsaa
1 iso porkkana
2 rkl oliiviöljyä
1/4 tl sambaloelekia (chilitahnaa)
1/4 tl hunajaa
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl limemehua
suolaa ja mustapippuria
2 rkl auringokukansiemeniä
1/2 limen raastettu kuori

Kuori kurpitsa ja poista siemenet ja pehmeä keskusta. Kuori porkkana ja poista päät. Suikaloi kasvikset pitkittäin kuorimaveitsellä ohuen ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja suolaa ja pippuroi ne. Sekoita keskenään hunaja, öljy, chilitahna, limemehu ja puristettu valkosipuli. Kaada kulhoon ja levitä mausteöljy tasaisesti suikaleille. Levitä suikaleet ohueksi kerrokseksi, paperoidulle uunipellille ja paahda 200 c uunissa 20-25 minuuttia eli kunnes kasvikset alkavat hiukan käpristellä ja reunat saavat väriä. Lisää paahtamisen loppuvaiheessa kasvisten päälle auringonkukansiemet tai paahda ne erikseen pannulla. Sekoita valmiin tagliatellen joukkoon limen kuoriraaste (ja auringonkukansiemenet). Nauti heti sellaisenaan tai lisäkkeenä yrttifraichen kera.

YRTTIFRAICHE (2:lle)

1 dl kevyttä fraichea (5%)
10 tuoretta basilikan lehteä
10 tuoretta salvian lehteä
1 tl makeaa chilikastiketta
1 tl limemehua
ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

Leikkaa yrtit suikaleiksi ja sekoita ne muiden mausteiden kanssa fraichen joukkoon. Anna tekeytyä hetki ja tarjoa kurpitsa-porkkanatagliatellen kastikkeena.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella herkullisen näköistä. Lykkyä kisaan!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitos. Vähintäänkin olen iloinen jo siitä, että tuli nyt pitkästä aikaa osallistuttua:).

Meri, Helsinki kirjoitti...

No ei pahannäköstä! Tai kuuloista. Paperikypsennettyä kalaa on pitänyt kokeilla ties kuinka kauan, ehkä nyt sitten. "Uunipaahdettu"saa mut hulluksi ruokahimosta :-D

Aurinkotuuli kirjoitti...

Joo, tuota paperikalaa on kyllä pitänyt kokeilemani jo useamman kerran. Parhaiten valmistustapa lienee kyllä edukseen ulkotulilla, saisi oikein tunkea paljon sanomalehteä ja vähän hiiltynyttä ja savuisaa makua mukaan. Paperi kerää kyllä uunissakin mukavasti nesteet ja maut - niistä saisi maukkaan kastikkeen pohjan.

Paistopussia olen aikonut myös kokeilla monet kerrat, esimerkiksi kanaan, mutta jostain syystä se aina jää. Ehkä jo tänä vuonna pääsen tämän ikuisuusprojektin suunnitelmista kokeilun asteelle. :D