keskiviikkona, syyskuuta 03, 2008

Herkkua jämäruuasta: täytetyt kesäkurpitsat ja syyspannari

Tarkoitukseni on ollut pitkän aikaa tehdä täytettyjä keräkurpitsoita, mutta enpähän vain ole saanut aikaiseksi. Toissa iltana sattui kuitenkin kaapista sopivasti löytymään sunnuntailta jäänyttä, vanhalla hyväksi havaitulla reseptillä tehtyä kanaa ja linssi-kasvisriisiä sekä kesäkurpitsa. Niinpä koversin kurpitsasta sisustaa pois, sivelin puolikkaat ohuelti oliiviöljyllä ja ripottelin niille hiukan suolaa. Kanan ja linssikasvisriisin sekaan lisäsin kesäkurpitsan sisustaa, hiukan currya ja ruokalusikallisen tuorejuustoa. Sitten vain lusikoin täytteen kurpitsapuolikkaisiin ja viipaloin pinnalle hiukan juustoa. Lopuksi tarvittiin vielä uunitusta 175c alatasolla vajaan puolen tunnin ajan. Olin lopputulokseen oikein tyytyväinen, kesäkurpitsasta tuli uunitettuna ihanan mehevää ja ruoka oli itse asiassa aika kevyt. Sopii siis myös mainiosti iltapalaksi. Ja varsin kätevä tapa käyttää kaikenlaiset jämäkastikkeet, -padat ja -riisit.


Jälkkäriksi tein viikonloppuna samoin jo aikaisemmin postatulla reseptillä syksyistä omenapannaria. Tähän löytyvät aineet melko varmasti ilman kaupassakyntiäkin, mausteita voi varioida ja kananmunat voi hätätapauksessa korvata vaikka leivinjauheella. Syyspannari on siis mainio yllätysvierasvara - se näyttää vuokaan tehtynä yhtä kauniilta ja herkulliselta kuin tavallinen omenapiirakka, vaikka on paljon nopsempi ja helpompi valmistaa. Ja yksi idea käyttää tuhota mahdollisia ylitsepursuavia omppovarastoja tai hedelmäkorin pohjalle pyörimään jääneitä yksilöitä!

Parhaimmillaan pannari on lämpimänä hunajan tai tumman siirapin ja vaniljajäätelön kera tarjottuna. Ja reilua kaneli ropsaustahan ei tietenkään sovi unohtaa.

Ei kommentteja: