sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Lauantairuokailua ja hetkellinen paluu lapsuuteen

Noniin, bravuurihan näistä linssi-kasviskroketeista tuli, herkkua kun ovat! Tänään tarjosin näitä tillivoilla silattujen uusien perunoiden, tartar-kastikkeen, makean chilikastikkeen sekä salaatin kera. Mainiosti maistuivat myös paremmalle puoliskolleni, jolle olin tähän asti krokettejani ehtinyt vasta kehumaan. Taisivat muuten olla ensimmäiset uudet perunat, jotka tänä vuonna ihan sellaisenaan keitin. Hyvältä maistuivat vieläkin, vaikka uusiksi perunoiksi kutsuminen alkaa kyllä tuntua jo näissä sääoloissa lähes rienaukselta. Kesäinen kokonaisuus kumminkin - sopisi myös lämpöiseen ulkoilmaan aurinkoiselle kuistille nautittavaksi :).


Arnoldsin donitsit olivat jälkkärivuorossa ruokalevon jälkeen. Enpä olekaan näitä paljon lapsuusvuosien jälkeen maistellut ja aikuistuneempaan suuhuni ne maistuivat nostalgian lisäksi tujakan muikeilta. Kuorrutevalinnat (1&2) eivät kaiketi ainakaan vähentäneet makoisuuden kokemusta :). Reilu puolikas riittikin nitistämään makeannälän paremmin kuin hyvin. Kumma miten sitä makumieltymykset voivatkin muuttua. Pienenä kyseisiä rinkuloita olisi varmasti ilman äidin valvovaa silmää uponnut napaan kaksinkin kappalein. Nykyään tuppaavat nuo suolaiset "namut" uppoamaan paremmin - kuten oliivit, feta ja vuohenjuusto, joita en vielä yläasteiässä sietänyt ollenkaan. Mutta olipa mukavaa silti pitkästä aikaa maistella arnoldsin legendaarisia donitseja, nostalgisoida ja huomioida, että ensikerralla riittää ehdottomasti se pienin versio. "Lauantaikarkittelu" siis tänään paremmin kuin hoidossa!

Mielenkiinnosta pistänkin tähän loppuun kyselyn. Onko teillä jotakin lapsuuden aikaisia ruokia tai herkkuja, jotka nykyään eivät oikein enää maistu? Ja mihin uusiin makuihin olette mieltyneet nyttemmin? Olisi hauskaa kuulla kommentteja aiheesta.

5 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Krokettiohjeeseen olisin kysynyt sellaista tarkennusta, että onko linssien määrä mitattu kuivana vai keitettynä ja käytätkö raakaa perunaa. Itse tykkään kasviskroketeista, mutta en viitsisi eineksiä ostella. Kokeiluun menee siis tämä ohje! Aikaisemmassa postauksessasi ollutta olutleipää ajattelin myös kokeilla.
Kiitos!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei! Hyvä kun kysyit. Tuo linssien määrä on siis kuivana ja peruna raakana raasteeksi. Mielestäni se sitoo taikinaa paremmin raakana ja kypsyy kyllä kroketteja paistettaessa.

Polkkapossu kirjoitti...

Moi,

Ohje vaikuttaa varsin passelilta. Eipä ole eineksistä kunnon kasviskroketteja tähän mennessä löytynyt. Tahinin kanssa käyn vielä neuvotteluja, saa nähdä mihin suuntaan suhteemme kehittyy.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Juu, kaupan kasviskroketit ja -pihvit ovat tosiaan kyllä varsin mautonta kamaa. Koululla kroketit ovat olleet herkkua. Onneksi osaan nyt tehdä itsekin.

Minä kyllä tykkään tahinin antamasta pähkinäisestä vivahteesta, mutta pois vain, jos et tämän mausteen kanssa sovussa elele :).

Emma kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! Näillä ohjeilla varmaan pärjään. Minusta oli taas kiva, että käytät tahinia reseptissä. Mulle se on uusi tuttavuus, enkä osaa käyttää sitä muuhun kuin hummukseen. Nyt tulee sitä käytettyä muuhunkin.